یکشنبه 07 اردیبهشت 1404
EN

معرفی پروژه

  • عنوان پروژه: بررسی تأثیر هوشمندسازی، منابع انرژی پراکنده، ریز شبکه‌ها و ذخيره‌سازها بر تلفات انرژی الکتریکی شبکه‌های توزیع
  • مدیر پروژه: احمد اسماعیلی
  • ناظر پروژه : مصطفی عابدی
  • تاریخ شروع پروژه: آبان‌ماه 1396
  • پیش‌بینی زمان پایان پروژه: 14 ماه پس از آغاز برون‌سپاری پروژه‌ها

شرح خدمات پروژه

  • مرحله 1) برونسپاری فعالیتهای قابل واگذاری پروژه
    1-1 تهیه مدارک قانونی و فنی لازم جهت برونسپاری پروژه
    بمنظور تهیه اسناد قانونی لازم در این مرحله مستندات فنی و قانونی لازم تهیه و استعلام قیمت صورت می گیرد.
    1-2 بررسی پیشنهادات، انتخاب پیشنهاد مناسب و معرفی جهت انعقاد قرارداد
    کلیه پیشنهادات دریافت شده مورد بررسی فنی و مالی قرار گرفته و با توجه به امتیازات کسب شده برنده پروژه مشخص می گردد.
    1-3 نظارت بر مراحل اجرای پروژه و برگزاری جلسات و نشستهای مشترک با تیم پروژه و سایر ذینفعان پروژه
    فعالیتهای نظارتی و پیگیری های لازم در خصوص پروژه در این مرحله و در طول کل مدت پروژه انجام خواهد گرفت
    مرحله 2) بیان مفاهیم شبکه‌های توزیع هوشمند، ریزشبکه‌ها و شبکه‌های توزیع فعال
    2-1 در این مرحله به مفاهیم مختلف در زمینه شبکه‌های توزیع هوشمند، ریزشبکهها، منابع انرژی پراکنده و شبکه‌های توزیع فعال پرداخته می‌شود و کلیه داده ها و اطلاعات فنی مورد نیاز برای انجام مراحل بعدی پروژه گردآوری خواهد شد.
    مرحله 3) بیان ظرفیت‌های بوجود آمده با هوشمندسازی، ریزشبکه، اتوماسیون و تولید پراکنده در جهت کاهش تلفات شبکه
    در شرکت‌های توزیع، تفاوت بین انرژی خریداری شده به شبکه در بالادست و انرژی فروخته شده به مشترکان در پایین دست را به عنوان تلفات شبکه در نظر می‌گیرند. این تلفات شامل دو بخش تلفات فنی و تلفات غیرفنی است. تلفات فنی شامل اتلاف انرژي به شکل گرما در خطوط انتقال و توزیع و همچنین تلف شدن انرژي در برخی تجهیزات دیگر مانند ترانسفورماتورها می‌باشد. بخش دوم انرژی که درون تجهیزات تلف نمی‬شود را به عنوان تلفات غیرفنی در نظر می‌گیرند که عمدتا به علت وجود انشعابات غیر مجاز اتفاق می‌افتد.
    3-1 بیان ظرفیت‌های بوجود آمده از هوشمندسازی در جهت کاهش تلفات شبکه
    در این بند با مرور مطالعات انجام شده در زمینه تأثیر شبکه‌های هوشمند بر تلفات الکتریکی شبکه های توزیع برق، تأثیرات مختلفی که شبکه‌های هوشمند می‌توانند بر تلفات شبکه داشته باشند مطالعه و بررسی می‌گردد. در هر مورد به منظور تشریح و توصیف کامل موضوع در صورت نیاز اقدام به مطالعه موردی در شبکه نمونه خواهد شد یا نتایج سایر مطالعات مورد بحث قرار خواهد گرفت.
    3-2 بیان ظرفیت‌های بوجود آمده از ریزشبکه در جهت کاهش تلفات شبکه
    در این بند با مرور مطالعات انجام شده در زمینه تأثیر ریزشبکهها ‏بر تلفات الکتریکی شبکههای توزیع برق، تأثیرات مختلفی که ریزشبکه‌ها می‌توانند بر تلفات شبکه داشته باشند مطالعه و بررسی می‌گردد. در هر مورد به منظور تشریح و توصیف کامل موضوع در صورت نیاز اقدام به مطالعه موردی در شبکه نمونه خواهد شد یا نتایج سایر مطالعات مورد بحث قرار خواهد گرفت.
    3-3 بیان ظرفیت‌های بوجود آمده از منابع انرژی پراکنده در جهت کاهش تلفات شبکه
    در این بند با مرور مطالعات انجام شده در زمینه تأثیر منابع انرژی پراکنده بر تلفات الکتریکی شبکه‬های توزیع برق، تأثیرات مختلفی که منابع انرژی پراکنده می‌توانند بر تلفات شبکه داشته باشند مطالعه و بررسی می‌گردد. در هر مورد به منظور تشریح و توصیف کامل موضوع در صورت نیاز اقدام به مطالعه موردی در شبکه نمونه خواهد شد یا نتایج سایر مطالعات مورد بحث قرار خواهد گرفت.
    مرحله 4) تدوین سیاستها و اقدامات مناسب جهت بهره گیری از منافع شبکه‬های هوشمند، ریزشبکه‬ها و منابع انرژی پراکنده در جهت کاهش تلفات شبکه
    در این مرحله بیان می‌شود که برای پیاده‬سازی هر یک از قابلیت‌های بیان شده در مرحله 2 بطور مشخص نیاز به چه زیرساخت‌ها و ساز و کارهایی وجود دارد و چگونه میتوان از این پتانسیل بیشترین بهره را جهت کاهش تلفات شبکه برد. برای اجرایی کردن برخی از قابلیت‌ها (مانند نصب منابع تولید پراکنده توسط مشترکان در نقاط مناسب شبکه) بیشتر نیاز به سیاست گذاری و تنظیم مقررات و تهیه دستورالعمل وجود دارد و برای برخی دیگر (مانند بازآرایی خطوط) زیرساخت‌های فنی از اهمیت بیشتری برخور دارند.
    از آنجا که در ایجاد شبکه‌های هوشمند/ریزشبکه/فعال منافع بسیاری دنبال می‌شود تحلیل آنالیزهای اقتصادی هزینه فایده صرفا براساس کاهش تلفات موضوعیت ندارد ولی نیاز است در حد امکان از جنبه‬های مختلف به ارزیابی اقتصادی موضوع پرداخت.
    4-1 پیشنهاد اقدامات فنی جهت بهره‬گیری مناسب از منافع شبکههای هوشمند، ریزشبکهها و منابع انرژی پراکنده در جهت کاهش تلفات شبکه توزیع برق
    در این بند با توجه به مطالعات مرحله قبل سعی خواهد شد کلیه اقدامات فنی مورد نیاز برای استفاده از ظرفیت حاصل از شبکه‬های هوشمند، ریزشبکه‬ها و منابع انرژی پراکنده در جهت کاهش تلفات الکتریکی شبکه توزیع بهره برد.
    4-2 پیشنهاد سیاستها و رویههای قانونی جهت بهره گیری مناسب از منافع شبکههای هوشمند، ریزشبکهها و منابع انرژی پراکنده در جهت کاهش تلفات شبکه توزیع برق
    در این بند با توجه به مطالعات مرحله قبل و بررسی قوانین و مقررات موجود سعی خواهد شد سیاستهای مناسب در جهت استفاده بهینه از ظرفیت شبکه‬های هوشمند، ریزشبکه‬ها و منابع انرژی پراکنده در کاهش تلفات الکتریکی شبکه توزیع پیشنهاد گردد.
    مرحله 5) پیاده‬سازی و اجرای پایلوت نتایج و صحه‬گذاری آنها
    به منظور بررسی صحت نتایج بدست آمده در پروژه، نتایج مرحله سوم پروژه در یک شبکه نمونه از شبکه توزیع کشور بشکل مناسب پیاده سازی و نتایج بدست آمده مورد بررسی و صحه گذاری خواهد شد.
    5-1 پیاده‬سازی پایلوت نتایج
    با هدف تحلیل نتایج و راهکارهای ارائه شده در پروژه بررسی لازم در خصوص انتخاب شبکه نمونه مناسب و نحوه پیاده‬سازی نتایج در آن انجام خواهد گرفت. پس از پیاده‬سازی راهکارهای ارائه شده در شبکه نمونه نسبت به بررسی و صحه گذاری نتایج اقدام خواهد شد. در این مرحله در صورت لزوم نتایج مرحله سوم مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.