امکان انجام آزمونهای دقت خطای فاز و دامنه ترانسفورماتور ولتاژ، پروتكل ارتباطی رلههای غير متعارف و پیرشدگی و کرونا یراق آلات انتقال نیرو، در داخل کشور فراهم شد.
امکان انجام آزمونهای دقت خطای فاز و دامنه ترانسفورماتور ولتاژ، پروتكل ارتباطی رلههای غير متعارف و پیرشدگی و کرونا یراق آلات انتقال نیرو، در داخل کشور فراهم شد.
31 شهریور 1399 11:54
با تلاش مجری طرح "جامع نیازسنجی، اولویتبندی، طراحی، تجهیز، راهاندازی و توسعه آزمایشگاههای صنعت برق و انرژی در حوزه تخصصی انتقال نیروی برق" و همکاری پژوهشکده انتقال نیروی برق پژوهشگاه نیرو و حمایتهای شرکت مادر تخصصی توانیر، امکان انجام آزمونهای دقت خطای فاز و دامنه ترانسفورماتور ولتاژ، پروتكل ارتباطی رلههای غير متعارف و پیرشدگی و کرونا یراق آلات انتقال نیرو، در داخل کشور فراهم شد.
براساس این گزارش، با تامین تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز، انجام آزمون دقت خطاي فاز و دامنه ترانسفورماتور ولتاژ مطابق استاندارد IEC 61869-3، آزمون پروتکل ارتباطی مطابق استاندارد IEC61850-10 برای خروجیهای تريپ رلههای غير متعارف و آزمونهای کرونا و پیرشدگی یراقآلات انتقال نیرو مطابق استاندارد IEC 61284 در آزمایشگاههای فشارقوی، رله و حفاظت و یراق آلات پژوهشگاه نیرو امکانپذیر میباشد.
بر اساس این گزارش، با توسعه آزمایشگاههای مرجع در سالهای اخیر، انجام آزمونهای تجهيزات حوزه انتقال نيروی برق در داخل كشور مطابق با استانداردهای معتبر و بینالمللی فراهم شده و اين آزمايشگاهها برخی از مراحل فرآیند کنترل کیفیت تجهیزات مورد استفاده در حوزه انتقال نیروی برق را بر عهده گرفتهاند. با این وجود برخي از این آزمایشگاهها دارای محدوديتهايی هستند بطوریكه انجام بخشی از آزمونهای تجهيزات در داخل كشور امكان پذير نمیباشد. این محدوديتها منجر به استفاده شرکتهای سازنده تجهیزات از آزمایشگاههای خارج از کشور جهت انجام اين آزمونها و در نتيجه خروج ارز از كشور شده است.
بنابراین جهت فراهم سازی امکان انجام تمام آزمونهای نوعی تجهیزات حوزه انتقال در داخل کشور و جلوگیری از خروج ارز، طرح "جامع نیازسنجی، اولویتبندی، طراحی، تجهیز، راهاندازی و توسعه آزمایشگاههای صنعت برق و انرژی در حوزه تخصصی انتقال نیروی برق" در راستای حمایت از توسعهی متوازن توانمندی آزمایشگاهی مطابق نیاز روز و اولویتهای صنعت برق به آزمون و کالیبراسیون و همچنین اجرای نظامنامه مدیریت و راهبری پژوهش و فناوری وزارت نیرو مطابق با دستورالعمل راهبری طرحهای تحقیقات کاربردی و توسعه فناوری با نظارت دفتر برنامهریزی و تایید صلاحیت آزمایشگاههای صنعت برق و انرژی در مرکز آزمون، بازرس و استاندارد نیرو (آبانیرو) تعریف و در دست انجام است.