چهارشنبه 03 بهمن 1403

تفاهم نامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و برق منطقه‌ای یزد

پژوهشگاه نیرو و شرکت برق منطقه‌ای یزد به منظور "طراحی، استقرار و راه‌اندازی مرکز رشد فناوری پسیو و خورشیدی" تفاهم‌نامه همکاری امضاء کردند.

تفاهم نامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و برق منطقه‌ای یزد
27 تیر 1395 19:39
پژوهشگاه نیرو و شرکت برق منطقه‌ای یزد به منظور "طراحی، استقرار و راه‌اندازی مرکز رشد فناوری پسیو و خورشیدی" تفاهم‌نامه همکاری امضاء کردند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه نیرو؛ با توجه به پیشینه‌ی تاریخی استان یزد در بهره‌گیری‌های مثبت غیرفعال و نیز روش‌های غیرفعال کاهش جنبه‌های منفی مازاد انرژی خورشیدی در فصول گرم و به طور کلی سازگاری با طبیعت با کمترین صرف انرژی مصنوعی و پیشینه‌ی استفاده از قابلیت ذخیره‌سازی انرژی خورشیدی در خاک، از قبیل: معماری غیرفعال، خانه و گلخانه زمین پناه، بادگیر غیرفعال، قنات، آب انبار، کوزه نیمه تراوا، خنک‌کاری موضعی، تفاهم‌نامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و شرکت برق منطقه‌ای یزد منعقد گردید.
لازم به ذکر است این تفاهم نامه در راستای ماموریت جدید پژوهشگاه نیرو در مدیریت طرح‌های پژوهشی و فناوری وزارت نیرو و توسعه‌ی اقتصاد دانش بنیان در کشور، در قالب شبکه مراکز رشد واحدهای فناور صنعت آب و برق به امضاء رسید.
براساس این تفاهم‌نامه، ارائه خدمات در زمینه طراحی استقرار و راه‌اندازی مرکز یزد تحت نظارت مرکز رشد پژوهشگاه، ارائه مشاوره‌های لازم برای شناسایی اولویت‌های توسعه فناوری استان در زمینه‌های موضوع تفاهم‌نامه، رصد فناوری‌های مرتبط با موضوع تفاهم‌نامه، ارائه مشاوره برای جذب، پذیرش و استقرار شرکت‌های فناور متقاضی در مرکز، ارائه مشاوره و مشارکت در پایش فعالیت‌های شرکت‌های مستقر در مرکز و ارزیابی دوره‌ای آنها، ارائه مشاوره‌‌های حقوقی، مدنی، بیمه و مالیات از جمله تعهدات پژوهشگاه نیرو است.
همچنین تدوین تجربیات تاریخی ایران در استفاده از روش‌های غیرفعال و خورشیدی، به ویژه در قالب تعاملات بین‌المللی؛ روز آمد نمودن بازسازی و بومی‌سازی محصولات و خدمات غیرفعال و خورشیدی با رویکرد توسعه اقتصاد مبتنی بر محصولات دانش‌بنیان؛ اطلاع‌رسانی، فرهنگ سازی و فعال‌سازی ظرفیت کاربردها، خدمات و محصولات کم هزینه و اشتغال زای غیرفعال و خورشیدی، حمایت از راه‌اندازی شرکت‌های فناور و دانش بنیان در راستای اهداف و تحت نظارت مرکز رشد واحدهای فناور صنعت آب و برق (مرکز رشد پژوهشگاه نیرو) از جمله رویکردهای مطرح شده در این تفاهم نامه است.
از آنجا که تاکنون عمده تمرکز و توجه فعالیت‌های دانش بنیان و پژوهشی کشور در حوزه انرژی‌های متعارف و تجدیدپذیر، معطوف به جنبه‌های فعال تولید و سمت عرضه (مانند توجه به تولید برق و حرارت و آب گرم از انرژی خورشیدی) بوده است، راه اندازی مراکز رشد فناوری برای توجه به جنبه‌های غیرفعال و بدون بهره‌گیری (یا با کمینه بهره‌گیری) از اجزای الکتریکی و مکانیکی و بدون صرف مستمر انرژی و برقراری توازن نسبی در دو حوزه فعال و غیرفعال ضروری است.
در این راستا شرکت برق منطقه‌ای یزد نیز متعهد می‌شود تا نسبت به تامین کلیه هزینه‌های مترتب بر راه‌اندازی و راهبری مرکز یزد تحت نظر مرکز رشد واحدهای فناور صنعت آب و برق (مرکز رشد پژوهشگاه) شامل تامین سه نفر نیروی انسانی مدیریتی و اجرایی مرکز، تامین ساختمان و فضای مناسب استقرار، امکانات اداری و زیرساخت‌های موردنیاز در راستای دست‌یابی به اهداف تفاهم‌نامه و نیز پیگیری شناسایی، جذب و استقرار پژوهشگران و شرکت‌های علاقمند و توانمند در زمینه اهداف مرکز برای طراحی، آزمایش و ساخت محصولات و خدمات مرتبط تحت نظارت، برابر آیین‌نامه‌ها و قوانین مرکز رشد پژوهشگاه نیرو، تسهیل‌گری دسترسی به خدمات مشاوره و آزمایشگاهی دانشگاه‌های منطقه و برگزاری جلسات هم‌اندیشی در این زمینه، اقدام نماید.
شایان ذکر است تفاهم‌نامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و شرکت برق منطقه‌ای در٧ ماده و در دو نسخه با اعتبار یکسان به امضای طرفین تفاهم‌نامه رسیده و مدت آن از زمان امضاء و مبادله، سه سال تعیین گردید. گفتنی است؛ جلسه انعقاد این تفاهم‌نامه در روز چهارشنبه ٢٣ تیرماه سال‌جاری و با حضور دکتر محمد صادق قاضی‌زاده رئیس پژوهشگاه نیرو و مهندس محمد حسن صباغ زادگان مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای یزد در محل پژوهشگاه نیرو برگزار گردید.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.