شنبه 08 دی 1403

پیوستن ایران به جمع دارندگان نیروگاه خورشیدی مگاواتی

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: نیروگاه خورشیدی اراک اولین نیروگاه مگاواتی کشور است که حکایت از نماد توانمندی و خودباوری نیروهای متخصص و کارآمد داخلی دارد که به عنوان یک نقطه عطف در بحث انرژی‌های تجدیدپذیر خواهد بود.

پیوستن ایران به جمع دارندگان نیروگاه خورشیدی مگاواتی
02 آبان 1395 15:13
آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر در تولید انرژی در کشور گفت: ایران از نظر تولید و مصرف برق جزء کشورهای پیشرفته به حساب می‌آید تا جایی که صاحب‌نظران و کارشناسان اعداد و ارقامی را به عنوان شاخص‌های اندازه‌گیری در صنعت برق مطرح می‌کنند که این اعداد و ارقام از جهات مختلف بسیار قابل توجه است، به طوری که در سال 94 حدود 282 میلیارد کیلو وات ساعت انرژی تولید شده است  که در نوع خود بی‌نظیر است. 

کردی ادامه داد: ایران از نظر ظرفیت نصب شده نیروگاهی رتبه چهاردهم و هفدهمین رتبه را به لحاظ مصرف انرژی به خود اختصاص داده است. همچنین در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا حرف اول را به لحاظ کل شاخص‌هایی که در صنعت برق کشور وجود دارد بخود تخصیص داده است. 

مدیرعامل شرکت توانیر با تاکید بر اینکه شبکه برق کشور یک شبکه بزرگ و بهم پیوسته است افزود: این شبکه بزرگ از طریق یک مرکز مشخص (دیسپچینگ) کنترل و هدایت می‌شود و سایر مراکز نیز تحت نظر مرکز کنترل است که دارای ظرفیت‌های بسیار در سطح بالا است. همچنین به لحاظ وضعیت تولید انرژی، تولید ادوات، مدیریت شبکه، نظام دانشگاهی و نیز به لحاظ تامین و تقویت نیروی انسانی و نیروی متخصص به بلوغ مناسب رسیده است و به جرات و با صراحت می توان گفت که ما با یک صنعت فاخر پیشرو در عرصه کل صنایع کشور مواجه هستیم.

کردی ادامه داد: صنعت برق به لحاظ پیچیدگی و حساس بودن و نیز گستردگی تکنولوژی در دنیا جزء صنایعی است که قابلیت توسعه را دارد.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه وضعیت تولید برق در سطح بسیار بالا و قابل توجه است تا جاییکه در سال با رشد 5 درصدی مصرف انرژی روبه‌رو هستیم گفت: نکته‌ای که حائز اهمیت بوده، این است که برقی که  در کشور تولید می‌شود با اتکا بر سوختهای فسیلی بوده که به عنوان ثروت ملی تلقی می‌شود.

 وی ادامه داد: حدود 92 الی94 درصد کل انرژی کشور از طریق سوخت‌های فسیلی بوده که رقمی بالغ بر 70 میلیارد لیتر سوخت است که در سال به مصرف می‌رسد. همچنین از حدود 7 درصد باقیمانده نیز 5 درصد مربوط به انرژی برقآبی و نزدیک 1.5 الی 2 درصد انرژی اتمی است که این نسبت، نسبت نامناسبی است. گفتنی است که درصد انرژی‌های تجدیدپذیر بسیار پایین است.

مدیرعامل شرکت توانیر افزود: آن چیزی که از انرژیهای نو و تجدیدپذیر مدنظر است بیشتر انرژیهای خورشیدی، بادی و زیست‌توده و سایر مواردی است که در کشور تولید می‌شود و عمده جهت‌گیری ما بحث انرژی خورشیدی و انرژی بادی است.

وی تاکید کرد: در مورد تغییر معادله مصرف سوخت چند نکته وجود دارد و این که هرچقدر از سوخت‌های فسیلی کمتر استفاده کنیم و آنها را ذخیره نماییم زمینه را برای یک ارزش افزوده بیشتری از آنها استفاده فراهم می‌کنیم که این امر سود اقتصاد ملی را در پی دارد. نکته دوم بحث توسعه پایدار است، توسعه پایدار بدون توجه به محیط زیست ما میسر نیست. با توجه به اینکه درصد انرژی‌های تجدیدپذیر روزبه‌روز در حال افزایش است بنابراین باید بستر را برای پایداری محیط‌زیست فراهم کرده و از انتشار گازهای آلاینده جلوگیری به عمل آوریم در واقع با ذخیره‌سازی که صورت می‌گیرد اقتصاد ملی را شکوفاتر سازیم.

وی با تاکید براینکه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است گفت: براساس کنفرانسی که در پاریس برگزار شد مقرر شد که تا سال 2020  علاوه بر صرفه‌جویی انرژی بایستی در جهت کاهش آلاینده‌های زیست محیطی حرکت کنیم در غیراینصورت کشورهایی که در این راستا حرکت نکنند قطعا در آینده مشمول جرایم سنگین خواهند شد. 

وی یادآور شد: به طور یقین نیازمند این امر مهم هستیم که به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت نماییم. در همین راستا مجلس شورای اسلامی ردیف بودجه خاصی را در سال در نظر می‌گیرد و مدام در هرحال افزایش است به طوری که در سال گذشته 400 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه صنعت برق اختصاص یافته بود که این رقم در سال 95 به 700 میلیارد تومان رسید، که در نوع خود رقم قابل توجهی است.

کردی با تاکید براینکه باید انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور توسعه پیدا کند گفت: عقد قرارداد خرید تضمینی برق از انرژیهای تجدیدپذیر و پاک همسو با این مقوله است و در همین زمینه بخشنامه‌ای هر ساله ازسوی وزیر نیرو ابلاغ می‌شود. همچنین سیاست بعدی ایجاد ظرفیت‌های لازم برای سرمایه‌گذاران می‌باشد تا سرمایه‌گذاران بتوانند با خرید تضمینی که ما انجام می‌دهیم با آرامش خاطر در بخش انرژی تجدیدپذیر با نرخ کاملا مناسب و اقتصادی سرمایه گذاری کنند. نکته بسیار مهمی که در بحث انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک وجود دارد اتصال این انرژیها به شبکه سراسری و نحوه تعامل بارهای انرژی تولید شده توسط این ایستگاهها و نیروگاههای تجدیدپذیر است که باید با یک شکل مناسب به شبکه متصل شود.

وی تاکید کرد: بایستی تحقیقات در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر را گسترش دهیم و ما نیز از طریق مراکز منابع تحقیقاتی را شروع کردیم تا به سطح استانداردها نزدیک شویم. خوشبختانه پژوهشگاه نیرو در این زمینه پیشقدم بوده به طوریکه بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور توسط پژوهشگاه نیرو احداث گردید.

کردی افزود: نکته مهم این است که وزارت نیرو از طریق یکی از مراکز تحقیقاتی که وابسته به خود وزارتخانه است این کار ارزشمند را آغاز کرد و این اطمینان خاطر را به سرمایه‌گذاران می‌دهد که مدل اقتصادی کار موضوعات تکنیکی مربوط به این موضوع را پیگیری کنند. 

مدیرعامل شرکت توانیر تصریح کرد: اولین نیروگاه خورشیدی مگاواتی کشور با یک وضعیت مناسب و استاندارد در مدار بهره‌برداری قرار خواهد گرفت که نویدی خواهد بود برای اینکه ما بتوانیم در جهت کاهش سوخت‌های فسیلی، بهبود وضعیت محیط‌زیست و بهبود وضعیت اقتصادی صنعت برق گام برداریم.

مدیرعامل شرکت توانیر ادامه داد: امیدواریم که بتوانیم طی 5 سال آینده این سهم را به بیش از 2 تا 3 هزار مگاوات ظرفیت برسانیم. در حال حاضر رقم تولیدی برق از انرژی‌های تجدیدپذیر موجود زیبنده کشور نیست. به همین خاطر ما مذاکراتی را با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی انجام داده‌ایم و بسیاری از قراردادها در حال نهایی شدن است. همچنین فاینانس سرمایه‌گذاری به شکل مطلوب نیز در دست پیگیری است.

وی تصریح کرد: وزارت نیرو و معاونت‌های مختلف شرکت توانیر، سازمان سانا و برق منطقه‌ای همکاری مناسبی در جهت بهبود وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر داشتند. می‌توان گفت نیروگاه اراک نماد توانمندی و خودباوری نیروهای متخصص و کارآمد داخلی است که به عنوان یک نقطه عطف در بحث انرژی‌های تجدیدپذیر خواهد بود.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.