شنبه 08 دی 1403

دومین نشست هم‌اندیشی مرکز انتقال توان با ظرفیت بالا با محوریت امكان‌سنجی استفاده از كريدورهای انتقال توان برگزار شد

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر ضمن تقدیر از فعالیت‌های صورت‌ گرفته در مرکز انتقال توان با ظرفیت بالا، الگوریتم اجرای این پروژه را منطقی خوانده و گفت: در صورت تایید نتایج این پروژه، استفاده از فناوری‌های انتقال توان با ظرفیت بالا درآینده ضروری می‌نماید.

دومین نشست هم‌اندیشی مرکز انتقال توان با ظرفیت بالا با محوریت امكان‌سنجی استفاده از كريدورهای انتقال توان برگزار شد
30 آذر 1395 09:45

به گزارش خبرنگار واحد روابط عمومی پژوهشگاه نیرو،دومین نشست هم‌اندیشی مرکز توسعه فناوری سامانه‌های انتقال توان با ظرفیت بالا در پژوهشگاه نیرو با موضوع امکان‌سنجی استفاده از کریدورهای انتقال توان با ظرفیت بالا برای ایران و معرفی طرح‌های دو سال نخست این مرکز با حضور جناب آقای دکتر فرمد معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر و نمایندگان شرکت توانیر، شرکت‌های مشاور، شرکت‌های پیمانکار، شرکت‌های صاحب فناوری و همچنین متخصصین این حوزه‌ی فناوری‌ برگزار گردید.

در این نشست با تشریح نتایج حاصل از پروژه‌ی "مطالعات امكان‌سنجی استفاده از كريدورهای انتقال توان با ظرفيت بالا برای ايران" عنوان گردید که با توجه به رشد مصرف برق و برنامه‌ی توسعه‌ی نیروگاهی در ایران در 15 سال آینده، قطب‌های مازاد تولید برق در ایران مناطق جنوب‌غربی، شمال‌شرقی و شمال غربی کشور بوده و قطب‌های نیاز مصرف برق‌های منطقه‌ای تهران، اصفهان، مازندران و زنجان واقع در مرکز و شمال ایران می‌باشند.

بنابراین به‌منظور انتقال این مازاد تولید به مراکز مصرف، کریدورهایی با ظرفیت‌های چند هزار مگاواتی نیازمند خواهد بود که برای تحقق این کریدورها استفاده از فناوری‌های انتقال توان با ظرفیت بالا اجتناب‌ناپذیر است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر ضمن تقدیر از فعالیت‌های صورت‌ گرفته در این مرکز، الگوریتم اجرای این پروژه را منطقی خوانده و بر لزوم تطابق نتایج حاصل از این پروژه با مستندات شرکت توانیر تاکید نمود. دکتر فرمد همچنین عنوان کرد که در صورت تایید نتایج این پروژه، استفاده از فناوری‌های انتقال توان با ظرفیت بالا درآینده ضروری می‌نماید.

در این نشست هم‌چنین دو طرح پایلوت "احداث خط HVDC مقیاس ‏کوچک برای تامین برق یک روستای دورافتاده" و "پیاده‏ سازی یک نمونه سیستم بهره‌برداری از ظرفیت دینامیکی خطوط در سطح فوق ‏توزیع" توسط دکتر جعفریان، معاون مرکز انتقال توان معرفی شده و مورد بحث و بررسی اعضای نشست قرار گرفت. 

معاون مرکز انتقال توان در این رابطه عنوان کرد که توسعه‌ی فناوری‌های انتقال توان با ظرفیت بالا می‌بایست در ابتدا به‌صورت پایلوت بوده و سپس با ارزیابی نتایج حاصل از اجرای این طرح‌ها و دانش فنی کسب شده، توسعه‌ی فناوری می‌تواند در مقیاس‌های بزرگ و تجاری دنبال گردد.

وی همچنین نتیجه‌ی مهم دیگر اجرای این طرح‌های پایلوت را فرهنگ‌سازی توسعه‌ی این فناوری‌ها در صنعت برق کشور معرفی کرد. 



 

 

نظرات ارسال شده

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.