جمعه 07 دی 1403

میزگرد تخصصی بین‌المللی در جهت مقابله با ریزگردهای استان خوزستان در پژوهشگاه نیرو

میزگرد تخصصی بین‌المللی در جهت مقابله با ریزگردهای استان خوزستان در پژوهشگاه نیرو برگزار شد

میزگرد تخصصی بین‌المللی در جهت مقابله با ریزگردهای استان خوزستان در پژوهشگاه نیرو
22 اسفند 1395 13:24

  معاون هماهنگی انتقال شرکت توانیر گفت: برنامه کوتاه ‌مدت شستشوی مقره‌ها که از جنس شیشه‌ای و چینی هستند در حال انجام است و در برنامه بلندمدت طرح تعویض این مقره‌ها به ‌تدریج با مقره‌های سیلیکونی که آب‌گریز و گردوغبار گریز هستند، در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار واحد روابط عمومی پژوهشگاه نیرو، میزگرد تخصصی بین المللی در خصوص راهکارهای کاهش اثرات نامطلوب ریزگردها بر شبکه‌های انتقال برق با حضور نمایندگانی از کشورهای اسپانیا، ایتالیا و آلمان در پژوهشگاه نیرو برگزار گردید؛ در این جلسه نمایندگانی از شرکتهای CESI,SAG,HLD و پژوهشگاه نیرو حضور داشتند.

در همین راستا سید زمان حسینی معاون هماهنگی انتقال شرکت توانیر با اشاره به مشکلات پیش‌آمده به ‌واسطه گرد و غبار و رطوبت شدید در استان خوزستان اظهار کرد: همانطور که در جریان هستید گردوغبار و بارندگی و رطوبت به تنهایی نمی‌تواند برروی مقره‌ها مسئله ایجاد کند زمانی که موارد فوق همزمان اتفاق بیفتد سبب بروز مشکلات در بخش خطوط انتقال می‌شود.

وی با تاکید براینکه بعد از این حادثه در خوزستان تمام امکانات و نیروها در استان بسیج شدند تا به ارائه خدمات در این زمینه بپردازند تصریح کرد: در این خصوص از افراد متخصص و باتجربه در سطح کشور از جمله دانشگاه‌ها و متخصصان پژوهشگاه نیرو استفاده شده است.

حسینی با اشاره به اینکه خوزستان یک منطقه خاص و استراتژیک در کشور است اظهار کرد: ما برای مقابله با بحران پیش‌رو راه‌حل کوتاه مدت را در دستور کار خود قرار دادیم به طوری‌که هم‌اکنون 95درصد تجهیزات شستشوی شدند.

معاون هماهنگی انتقال شرکت توانیر گفت: مشکل اساسی آلودگی خطوط انتقال مقره‌های 400، 232، 33 کیلوولت و همچین داخل پست با اجرای پروژه کوتاه مدت شستشوی داده شده است. با توجه به اینکه دوباره شاهد گردوغبار و رطوبت بالا بودیم خوشبختانه با همین روش مشکل برطرف شد.

 وی تاکید کرد: درهمین راستا کارهای درازمدت را نیز در اولویت کاری خود  قرار دادیم به طوری که تصمیم گرفتیم مقره‌های شیشه‌ای و سیلیکونی یا مقره‌های چینی را تعویض کنیم یا آنها را تبدیل به مقره‌های کامپوزیتی کنیم اما تعویض در بخش خط پست امکانپذیر نیست.

حسینی با یادآوری این ‌که در برنامه کوتاه ‌مدت شستشوی مقره‌ها که از جنس شیشه‌ای و چینی هستند در حال انجام است، تصریح کرد: در برنامه بلندمدت طرح تعویض این مقره‌ها به ‌تدریج با مقره‌های سیلیکونی که آب‌گریز و گردوغبار گریز هستند، در دستور کار قرار دارد.


وی اضافه کرد: همچنین مقره‌ها و تجهیزاتی که قابل تعویض نیستند نیز با پوشش سیلیکونی که اصطلاحاً RTV نامیده می‌شود و تجهیزات را در مقابل جذب غبار مقاوم می‌کند، شستشو می‌شوند.

حسینی تاکید کرد: ابعاد قضیه به گونه‌ای است که با این برنامه‌ها نمی‌شود راه‌حل دقیقی را اعمال کرد لذا ما از مشاورین بسیار قوی داخلی و خارجی استفاده خواهیم کرد تا بتوانیم به راهکاری اساسی و مفید دست پیدا کنیم.

معاون هماهنگی انتقال شرکت توانیر در حاشیه این نشست، جلسه حاضر را مثبت ارزیابی کرد و گفت: نشست مشترکی که با شرکتهای اسپانیا، ایتالیا و آلمان به همت پژوهشگاه نیرو برگزار شد بسیار قابل توجه بود به طوری‌که در  این جلسه به مسئله ریزگردها و ارائه راهکارهای اصولی و مدون پرداخته شد امیدواریم بتوانیم در این نشست به نتیجه‌گیری اصولی دست پیدا کنیم چرا که شرکتهای CESI,SAG,HLD توانمندی‌های زیادی در ارائه خدمات دارند.

همچنین شرکت کنندگان خارجی این نشست را بستری برای آشنایی بیشتر و ارائه توانمندیهای خود عنوان کردند و اعتقاد براین دارند که باید به اطلاعات جامع و اساسی برای رفع مشکلات دست پیدا کرد  تا بتوان راهکارهای بهتر و مفید را در شبکه برق پیاده سازی کرد. هم چنین در کوتاه مدت باید سیستم مانیتورینگ را در تجهیزات موجود پیاده کرده و در آینده نیز مقره‌ها را تعویض کرد.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.