جمعه 07 دی 1403

رکود حاکم بر بازار صنعت برق/ باید سرمایه‌گذاری در بخش R&D صنعت افرایش یابد

مدیر دفتر تجاری سازی و اکتساب فناوری پژوهشگاه نیرو، با اشاره به پایین بودن سهم R&Dدر صنعت برق گفت: در سال اخیر به طور کلی اقتصاد صنعت برق با رکود مواجه بود سرمایه گذاری به مراتب نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است.

رکود حاکم بر بازار صنعت برق/ باید سرمایه‌گذاری در بخش R&D صنعت افرایش یابد
13 آبان 1396 14:41

علیرضا اسدی مدیر دفتر تجاری سازی و اکتساب و فناوری پژوهشگاه نیرو، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ گفت: مهمترین کاری که در سال گذشته ارائه شده بسته حمایتی برای توسعه R&D و فعالیتهای نوآورانه در بخش خصوصی صنعت برق طراحی و تصویب و به اجرا رسید این بسته حمایتی در مراحل مختلفR&D و نوآوری به شرکتهای برق کمک می کند که ریسک ها را در مرحله تحقیق و توسعه و تجاری سازی به حداقل برساند تا با ترغیب شرکت ها فعالیت های تحقیق و توسعه را افزایش دهند. او تصریح کرد: واقعیت این است سهم R&Dدر صنعت برق خیلی پایین است بنابر مرکز آمار ایران میزان ارزش آرندی از ارزش افزوده صنعت برق کمتر از نیم دهم درصد است. اسدی به دلیل عمده پایین بودن سهم R&Dاشاره کرد و افزود: در سال اخیر به طور کلی اقتصاد صنعت برق با رکود مواجه بود سرمایه گذاری به مراتب نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است. همچنین زیرساخت های مناسب برای فعالیت های تحقیق و توسعه و اقتصاد فناوری کشور فراهم نبوده است. به اصطلاح زیست بوم و اکوسیستم مناسبی از نظر قوانین و مقررات نبوده در نتیجه شرکتهای صنعت برق عمدتا از مدلهایی ساده اقتصاد فناوری استفاده کردند و تمایل کمتری برای ریسک کردن در حوزه R&D دارند. بنابراین با همان کیفیتی که محصول را تولید می کنند به نوعی توانستند دست به رقابت بزنند. اسدی ادامه داد: هم اکنون رقابت در بین فعالان بیشتر شده و هم بنگاههای خارجی به بازار ایران ورود کردند به همین خاطر شرکت‌های برقی مجبور هستند به سمت صادرات حرکت کنند. مدیر دفتر تجاری سازی و اکتساب فناوری پژوهشگاه نیرو افزود: صنعت برق یک صنعت نسبتا جز صنایع های تک یا با تکنولوژی بالاست. ارزش هر یک کیلو گرم در صادرات به طور متوسط دو دلار است اما همین شاخص برای صنعت برق ۸ دلار است و این امر بیانگر این است مواد خام در صنعت صادر نمی کنیم. اسدی ادامه داد: برای اینکه بتوان مزیت رقابتی در صنعت برق را چه در بازار داخلی و خارجی حفظ یا ارتقا داد چاره ای جز تغییر فناوری نیست. بنابراین برای توسعه محصولات نیاز به سرمایه گذاری است. اسدی گفت: معمولا در دنیا تا ۴۰ درصد هزینه های آرندی را دولت انجام می دهد در همین زمینه بسته حمایتی مختلفی را در یک چارچوبی فراهم کرده تا با مشارکت پژوهشگاه نیرو به عنوان مدیریت تحقیقات و نوآوری بتوان علاوه بر تحقیقات مشترک، سرمایه گذاری خطرپذیر را انجام داد. اصولا کار R&D کار پرریسکی است احتمال شکست آن بالاست معمولا به راحتی سرمایه گذاری انجام نمی شود. او خاطرنشان کرد: پژوهشگاه نیرو در همین راستا مذاکراتی را با شرکتهای داخلی و خارجی انجام داده است.
مدیر دفتر تجاری سازی و اکتساب فناوری پژوهشگاه نیرو، با اشاره به پایین بودن سهم R&D در صنعت برق گفت: در سال اخیر به طور کلی اقتصاد صنعت برق با رکود مواجه بود سرمایه گذاری به مراتب نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است. همچنین زیرساخت های مناسب برای فعالیت های تحقیق و توسعه و اقتصاد فناوری کشور فراهم نبوده است.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.