مرکز برنامهریزی و پشتیبانی فناورانه تحول دیجیتال در صنعت برق در پژوهشگاه نیرو راهاندازی شد
پیرو امضای سند برنامه اقدام مشترک بین دو وزارتخانه نیرو و وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرکز " برنامهریزی و پشتیبانی فناورانه تحول دیجیتال در صنعت برق" در پژوهشگاه نیرو راهاندازی شد.
31 تیر 1397 08:53
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه نیرو؛ سند برنامه اقدام مشترک در راستای «توسعه کاربردهای فناوریهای نوین فاوا در صنعت آب و برق با رویکرد تحول دیجیتال» بین وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در تاریخ 97/4/26 توسط دو وزیر امضا شد. بخش صنعت برق این سند و گزارش مطالعات پشتیبان آن، توسط پژوهشگاه نیرو و با راهبری آقای مهندس فلاحتیان تهیه شده است. این سند بنا بر مصوبه شورای عالی اشتغال و دستور ریاست محترم جمهور، به منظور دستیابی به اهداف ایجاد اشتغال در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات و رشد بهرهوری در کشور، در قالب کارگروههای مشترک بین دو وزارتخانه، تدوین شده است.
ایجاد فرصتهای شغلی و افزایش سرمایهگذاری بخش غیردولتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات صنعت آب و برق، بهبود شاخصهای عملکرد صنعت آب و برق با بکارگیری فاوا، توسعه هوشمندسازی، افزایش ارائه خدمات الکترونیکی در حوزه آب و برق، کاهش میزان مصرف آب و برق و توسعه خدمات مخابراتی و انتقال داده با استفاده مشترک از زیرساختهای وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از مزایای اجرای این سند میباشند.
بر این اساس، با توجه به مأموریتهای دو وزارتخانه، چشمانداز تعریف شده در این سند و همچنین مطالعات تطبیقی انجام شده، اهداف کلان مشترک دو وزارتخانه در قالب 6 هدف شامل «ارتقاء حوزه سیاستگذاری و رگولاتوری تحول دیجیتال در هر دو وزارتخانه نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات»، «توسعه فضای کسب و کار دیجیتال در صنعت آب و برق»، «استفاده مشترک از زیرساختهای وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور توسعه خدمات مخابراتی و انتقال داده»، «ارتقاء سطح هوشمندی و افزایش بهرهوری در صنعت آب و برق با استفاده از فاوا»، «ارتقاء امنیت فاوا در صنعت آب و برق» ، «فرهنگسازی و ارتقاء دانش در خصوص هوشمندسازی و تحول دیجیتال در صنعت آب و برق» تعیین شده است.
بکارگیری فناوریهای نوین فاوا در صنایع میتواند در بهبود و ارتقاء بهرهوری در کسبوکارهای موجود، ایجاد کسبوکارهای جدید و تغییر اساسی در فرآیندهای موجود، نقش موثری داشته باشد. البته لازم است تغییراتی در تعریف و یا بازتعریف نظام داخلی و تعاملات بین بخشی در صنایع مختلف، از منظر «حاکمیتی»، «قوانین و مقررات» و «بهرهبرداری و عملیات سازمانی» صورت پذیرد. این دیدگاههای جدید، علاوه بر آثار اجتماعی و اقتصادی، تغییراتی را در وظایف سازمانی و سطح مهارتهای نیروی انسانی، نظام سیاستگذاری و رگولاتوری و نحوه ارائه خدمات به ذینفعان به همراه خواهد داشت.
مطابق ساختار اجرایی پیشبینی شده در این سند، مدیریت و نظارت کلان بر اجرای سند بهعهده معاونتهای تخصصی مربوطه در دو وزارتخانه خواهد بود و اعضای شورای راهبری در حوزههای «برق و انرژی»، «آب و آبفا»، «ارتباطات و فناوری اطلاعات» توسط معاونتهای تخصصی مربوطه تعیین میشوند و مجریان توسط شرکتها و سازمانهای ذیربط در دو وزارتخانه معرفی خواهند شد.
همچنین به منظور تسریع در اجرایی نمودن اهداف مشترک و پروژههای زودبازده و اولویتدار تعیین شده در این سند، "مرکز برنامهریزی و پشتیبانی فناورانه تحول دیجیتال در صنعت برق" در پژوهشگاه نیرو راهاندازی گردید.