30 مرداد 1401 09:42
درتیرماه 1401 ، با همکاری پژوهشگاه نیرو اولین رویداد ملی تامین پایدار انرژی صنایع"، با هدف بررسی مشکلات برق صنایع در محورهای «سیاستهای راهبردی و کلان حوزه انرژی»،«تعامل بین صنایع و تامین کنندگان انرژی» و «راهکارهای بهبود بهره وری انرژی در صنایع» و نیز ارتقا آگاهی کارشناسان صنعت در مدیریت مصرف انرژی، چابکی در اجرای برنامهها و تصمیم گیریها و برنامه ریزی جامع برای تولید بهینه صنایع همزمان با حداکثر مدیریت بار برگزار گردید.
با توجه به آثار مثبت اولین رویداد، این تفاهم نامه همکاری میان طرفین جهت توسعه همکاریهای بلند مدت در زمینه برگزاری رویداد و کارگاههای آموزشی، اطلاع رسانی رویداد به متخصصین از طریق کانالهای ارتباطی پژوهشگاه نیرو، تشکیل پنل خبرگان جهت آسیب شناسی قوانین و مقررات موجود در حوزه مدیریت مصرف، تهیه بستههای سیاستی و ارائه به نهادهای حاکمیتی، حمایت از ایدههای برتر رویدادها به منظور اجرایی شدن آنها، حمایت از شرکتهای دانش بنیان، معرفی شرکتهای دانش بنیان و خدمات انرژی به صنایع استان یزد به منظور حضور در محل صنعت و تدوین برنامه و راهکار برای مدیریت مصرف انرژی برق آنها و ارائه راهکارها در رویداد، تعامل و دعوت از شرکتهای فناور و دانشبنیان متخصص در حوزه خدمات انرژی جهت ارائه طرحهای نوآورانه بهینهسازی مصرف انرژی، طراحی قالبهای همکاری شرکتهای فناور و صنایع علاقمند به بکارگیری فناوریهای مدیریت مصرف انرژی، نظارت بر استخراج طرحها و پتانسیلهای بهبود مصرف انرژی در صنایع علاقمند، مبادله قرارداد و اجرای آن، تسهیلگری پرداخت تسهیلات حمایتی به شرکتهای فناورو پوشش ریسک صنایع داوطلب مبادله شد.
دکتر عمیدپور "رئیس پژوهشگاه نیرو"، بحث مدیریت مصرف انرژی را بحث روز صنعت برق قلمداد نمود و با اشاره به اعتقاد جدی وزیر نیرو به مسئله علم و فناوری و زیست بوم جدید، گفت: فضای لازم برای این بحث مهیا است و مصوبه هیات دولت و بحث مانع زدایی از صنعت برق که در 20 ماده تصویب شده است، موید این مطلب است. این مصوبه پس از رفع ایردات مطروحه از سمت شورای نگهبان ابلاغ خواهد شد و این خود فضای بسیار گسترده و درخور را در خصوص مدیریت مصرف ایجاد خواهد کرد.
عمیدپور با اشاره به افزایش سرمایه صندوق پژوهش و فناوری برق و انرژی، گفت: در پژوهشگاه نیرو نیز حمایت صندوق پژوهشگاه نیرو، ظرفیتهای بیشتری را برای اقدامات در حوزه بهرهوری برق ایجاد خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتها و تجربیات پژوهشگاه نیرو در حوزه پژوهش مدیریت مصرف عنوان کردکه این آمادگی وجود دارد که بشود یک حرکت جدی در حوزه بهرهوری و مدیریت انرژی انجام دهیم و مصرف برق را کاهش دهیم .
رئیس پژوهشگاه نیرو، به مطالبهگری و جریانسازی در این حوزه اشاره کرد و گفت: وقتی جریان سازی و مطالبه گری ایجاد گردد این امر به گسترش آمار اشتغال، سرمایهگذاری و توسعه فعالیت کسب و کارها تاثیر گذار خواهد بود و ثمربخش بودن فعالیت در حوزه بهرهوری را نمایان میسازد.
عمیدپور با اشاره به انتخاب استان یزد به عنوان پایلوت در خصوص مدیریت مصرف صنایع و برگزاری رویداد مرتبط در این خصوص، عنوان کرد با توجه به سفر استانی وزیر نیرو به استان یزد، فضای خوبی در یزد وجود دارد و این سطح آگاهی و هوشیاری در خصوص مدیریت مصرف و اقدامات عملیاتی انجام شده، فضای خوبی است و منتظر ثمرات خیلی جدی از اجرای این تفاهم نامه هستیم و امیدواریم در سایه همکاری مشترک کارهای بزرگ و مثمرثمری را به انجام برسانیم.
اسدی "مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان یزد"، به آموزش به عنوان رکن اساسی در پیشبرد اهداف مدیریت مصرف اشاره کرد و عنوان نمود: در این راستا لازم است از توان کلیه طیفهای علمی جامعه برای تبیین، فرهنگ سازی و ترویج مسئله مدیریت مصرف در کشور استفاده نماییم.
وی با اشاره به ناترازی عرضه و تقاضای انرژی در سالجاری گفت: علاوه بر این مورد، بحث آب، محیط زیست و سوخت نیز از دیگر چالشها است که ما راهی جز بهرهوری برای مقابله با این چالشها نداریم. در این راستا مدیریت توامان عرضه و تقاضا جوابگو خواهد بود.
سید محسن مرجانمهر" معاون فناوری پژوهشگاه نیرو" گفت: در این همکاری و توسعه فعالیت، امیدواریم با تعامل مناسب با حوزههای محلی برای شناسایی نقاط کاهش مصرف، بهرهگیری از ظرفیت صندوق، پارکهای علم و فناوری، مرکز رشد و این شبکه علم وفناوری که ایجاد شده است و همچنین با توجه به تاکید مقام عالی وزارت نیرو به بحث زیست بوم، بتوانیم با این تعاملات نمونهای در کل کشور در حوزههای برق منطقه ای داشته باشیم و از برق منطقه ای استان یزد به عنوان نوآور این حوزه استفاده نماییم و الگوی این موضوع را در کل وزارت نیرو سرو سامان دهیم.