وزارت نیرو، پژوهشگاه نیرو، UNDP،کلودیو پروویداس، مجید عمیدپور، برقی سازی شهر تهران
شنبه 03 آذر 1403

در پژوهشگاه نیرو انجام شد؛ بررسی راهکارهای برقی‌سازی شهر تهران با حضور نماینده عمران سازمان ملل متحد

نشست بررسی راهکارهای همکاری، جلب مشارکت و حمایت های فنی و مالی UNDP جهت برقی‌سازی شهر تهران به میزبانی پژوهشگاه نیرو برگزار شد.

در پژوهشگاه نیرو انجام شد؛ بررسی راهکارهای برقی‌سازی شهر تهران با حضور نماینده عمران سازمان ملل متحد
12 تیر 1402 13:33
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه نیرو، در این نشست که با حضور "مجید عمیدپور"، رئیس پژوهشگاه نیرو، "کلودیو پروویداس، نماینده مقیم برنامه عمران سازمان ملل متحد در ایران، "عبدالصاحب ارجمند"، مدیر‌کل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو، "علی وطنی" عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و تعدادی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه نیرو برگزار شد، راهکار‌های همکاری و جلب مشارکت فنی و مالی UNDP به منظور برقی سازی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این نشست مجید عمیدپور رئیس پژوهشگاه نیرو ، وضعیت کلی صنعت برق ایران و چالش‌های پیش روی آن را تشریح کرد.
عمیدپور در بخشی از سخنان خود ضمن تاکید بر توانمندی‌های صنعت برق ایران برای کمک به کشور‌های در حال توسعه همچنین از مرکز UNDP به منظور حمایت‌های فنی و مالی قدردانی کرد.
رئیس پژوهشگاه نیرو، همچنین ابراز امیدواری کرد در سایه تعامل سازنده با مرکز UNDP سازمان ملل متحد، برنامه‌های وزارت نیرو در مسیر برقی‌سازی شهر تهران با ظرفیت بیشتری استمرار پیدا کند.
وی در همین رابطه با تأکید بر ضرورت تشکیل گروه‌های مشاوره‌ای و تحقیقاتی بیان کرد: با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم که با محوریت پژوهشگاه نیرو انجام می‌شود، در آینده نزدیک شاهد اجرای پروژه‌های مشترک برقی‌سازی شهر تهران به صورت مرحله‌ای و گام به گام خواهیم بود.
در ادامه این نشست " کلودیو پروویداس" نماینده مقیم برنامه عمران سازمان ملل متحد در ایران ضمن تشکر از برگزاری این جلسه از آمادگی مرکز UNDP برای همکاری فنی و مالی با وزارت نیروی ایران در مسیر پروژه‌های مشترک خبر داد.
پروویداس همچنین ضمن اشاره به تجربه‌های موفق همکاری با ایران در پروژه‌های مشترک در حوزه انرژی از پیشرفت‌های چشمگیر صنعت برق ایران در سال‌های گذشته علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه سخن گفت و افزود: صنعت برق ایران ظرفیت‌های بالایی برای پیشرفت در سطح منطقه خاورمیانه و جهان دارد و لازمه این مهم توجه ویژه ایران به انرژی‌های تجدیدپذیر است.
پروویداس همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از آمادگی UNDP برای ایجاد تعامل بین صنعت برق ایران با کشور‌های موفق در حوزه برقی سازی شهری سخن گفت و اضافه کرد: برای اجرای موفق پروژه‌های برقی‌سازی نیاز به منابع مالی کافی وجود دارد که تلاش می‌کنیم در تسهیل فرایندهای تأمین منابع مالی و راهکارهای آن به ایران کمک کنیم.
در بخش دیگری از این نشست "علی وطنی"، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و معاون پیشین و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به خسارت‌های سنگین آلودگی هوا بر سلامتی مردم ایران به ویژه تهران پروژه برقی سازی شهر تهران را یک پروژه حیاتی و‌ اجتناب ناپذیر توصیف کرد.
وطنی در ادامه سخنان خود افزود: با توجه به نقش مهم صنعت برق در کاهش میزان آلودگی هوا می‌توان با اجرای پروژه هایی چون برقی سازی شهر تهران علاوه بر حفاظت از محیط زیست همچنین به صرفه جویی ارزی قابل توجهی دست یافت.
همچنین در بخش دیگری از این نشست "عبدالصاحب ارجمند"، مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو طی سخنانی کوتاه ضمن تاکید بر توانمندی‌های صنعت برق ایران، افزود: صنعت برق ایران طی سال‌های گذشته نقش مهمی در افزایش رفاه عمومی مردم ایران داشته و نیز به یکی از قطب‌های انرژی منطق تبدیل شده است.
ارجمند ضمن اشاره به چشم انداز بلند مدت صنعت برف ایران تا سال ۲۰۴۰ میلادی اضافه کرد: کمک‌های UNDP می‌تواند نقش مهمی در برنامه‌های توسعه‌ای صنعت برق ایران داشته باشد.
وی در همین باره پیشنهاد داد که پروژه‌های مشترک مطالعاتی بین پژوهشگاه نیرو و مرکز با هدف مطالعه فرصت‌ها و تهدید‌های صنعت برق ایران و عرب آسیا با هدف ترسیم چشمم انداز‌های جدید توسعه‌ای اجرایی شود.
بنا بر این گزارش رویکرد به سمت جایگزینی برق با انرژِی‌های فسیلی همانند گاز، بنزین، گازوئیل و ...نقش موثری در کاهش گازهای گلخانه‌ای و حفاظت از محیط زیست و ارتقاء امنیت شهری خواهد داشت.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.