وزارت نیرو، پژوهشگاه نیرو، 330 نیاز فناورانه صنعت برق
دوشنبه 03 دی 1403

330 نیاز به دبیرخانه فن بازار تخصصی صنعت برق اعلام شد/ارسال 602 محصول از سوی 293 واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان به دبیرخانه

مدیر دبیرخانه نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق ایران با اشاره به وجود 2000 واحد فناور و شرکت دانش بنیان در زیست بوم نوآوری نیرو، گفت: 330 نیاز به دبیرخانه فن بازار تخصصی صنعت برق واصل شده است.

330 نیاز به دبیرخانه فن بازار تخصصی صنعت برق اعلام شد/ارسال 602 محصول از سوی 293 واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان به دبیرخانه
07 آبان 1402 13:10
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)،"مهرداد محمدی" مدیر دبیرخانه نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق، به تشریح نتایج مثبت برگزاری نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق کشور پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری تاکید ویژه‌ای بر افزایش و ارتقای سطح بهره‌وری و نوآوری دارند. ایشان همواره بر موضوعاتی چون تشکیل زیست بوم شرکت‌های دانش‌بنیان و اقتصاد دانش بنیان تاکید داشته‌اند.
مدیر دبیرخانه نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق با تاکید بر اهمیت ایجاد زنجیره‌ای از صنایع دانش‌بنیان، افزود: باید از ظرفیت فناوران در داخل کشور برای رفع و پاسخگویی به نیازها استفاده کرد.
وی ادامه داد: وزارت نیرو در همین راستا و به منظور حرکت در مسیر منویات مقام معظم رهبری در کمک به تجاری‌سازی علم و فناوری، تولید ثروت از علم و مواردی از این دست، سالهاست که زیست بوم نوآوری نیرو را شکل داده است.
محمدی بر اهمیت توسعه بازار فناورانه تاکید کرد و گفت: وزارت نیرو یک بازار بزرگی را از طریق شرکت‌های برق منطقه‌ای، توزیع نیروی برق و نیروگاه‌ها تشکیل داده که جذابیت خاصی برای واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان دارد.
مدیر دبیرخانه نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق یادآور شد: در حوزه توسعه فناوری، جالی خالی یک بازیگر قدرتمند در زیست بوم نوآوری نیرو احساس می‌شد که وزارت نیرو درهمین راستا پارک علم و فناوری نیرو را تاسیس و مجوزهای لازم را اخذ کرده است. این پارک علم و فناوری به زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. در بحث پژوهش نیز سالهاست پژوهشگاه نیرو و موسسه تحقیقات آب، پشتیبانی‌های لازم را در این حوزه صورت می‌دهند.
وی افزود: طبق آمارهایی که معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش ‌بنیان ریاست جمهوری ارائه داده، در حال حاضر بیش از 20 هزار واحد فناور و شرکت دانش بنیان در زیست بوم نوآوری کشور فعالیت می‌کند.
محمدی اظهار داشت: بررسی‌ها نشان می‌‌دهد حدود 10 درصد از این تعداد در زیست بوم فناوری نیرو قرار دارند. به عبارت دیگر در زیست بوم فناور نیرو حدود 2000 واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان وجود دارد و 15 تا 20 هزار فناور حقیقی در این زیست بوم فعالیت می‌کنند. این امر ظرفیت عظیمی را در صنعت آب و برق کشور به وجود می‌آورد و چنانچه بتوانیم از این امکان در راستای نیازهای فناورانه شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو بهره‌مند شویم، علاوه بر رفع مسائل و مشکلات پیش رو، زمینه اشتغالزایی فناوران و نخبگان نیز فراهم می‌شود.
وی در ادامه به برگزاری نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق ایران همزمان با بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی برق طی روزهای 23 تا 26 ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران اشاره کرد.
محمدی با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد علمی، ابراز داشت: ایجاد فضای ارتباطی جامعه علمی و دانشگاهی با هدف شناسایی چالش‌ها و ظرفیت‌های صنعت برق کشور، فراهم‌سازی بستر ارائه و معرفی ایده‌ها، پژوهش‌ها و دستاوردهای علمی و صنعتی این حوزه، معرفی محصولات و خدمات مرتبط، جلب همراهی و کمک در تامین مالی و فنی اجرای طرح‌های مبتنی بر فناوری‌های نوین و ایده‌های نو، معرفی نیازهای شرکت‌های فعال، هم اندیشی و تبادل دانش و اطلاعات و تجارب و آگاهی از جدیدترین دستاوردهای علمی و ظرفیت‌های فنی و مهندسی صنعت برق کشور از جمله مهم‌ترین اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی اضافه کرد: تاکنون 330 نیاز به دبیرخانه و جشنواره فن بازار واصل شده است و از این بین پیرو ارزیابی‌های صورت گرفته و بررسی شناسنامه نیازها، 232 نیاز تائید شد و در سایت فن بازار قرار گرفت. علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه آن در صورت دارا بودن محصول یا ایده پروپوزال آن را ارائه دهند.
وی تصریح کرد: از سوی شرکت‌های زیرمجموعه توانیر 170 نیاز به دبیرخانه واصل شده که 117 نیاز مورد تائید قرار گرفته است. از سمت شرکت‌های زیرمجموعه برق حرارتی نیز 100 نیاز به دبیرخانه واصل شد که 55 مورد آن تائید شده است، از سوی شرکت مادرتخصصی ساتکاب 39 درخواست دریافت کرد که تماما تائید شده است؛ همچنین حدود 21 نیاز از سوی سندیکای برق به دبیرخانه این جشنواره و فن بازار واصل شده است.
مدیر دبیرخانه نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق با اشاره به استقبال خوب از سوی شرکت‌های فناور و دانش بنیان از این جشنواره و فن بازار صنعت برق کشور، ابراز داشت: حدود 602 محصول از سوی 293 شرکت خصوصی فناورانه به دبیرخانه واصل شد.
محمدی با اشاره به مشارکت مطلوب استان‌های مختلف کشور در این باره، بیان داشت: از 29 استان، محصولات فناور به دبیرخانه ارسال شده است و استان تهران با 114 محصول، استان خوزستان با 37 محصول و استان خراسان رضوی با ارائه 34 محصول در صدر جدول قرار گرفته‌اند.
وی خاطرنشان کرد: با نگاه حمایتی وزارت نیرو از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مقرر شده تعداد قابل ملاحظه‌ای از شرکت‌های فناور صنعت برق به صورت رایگان و یا با هزینه‌های حداقلی در محل جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق حضور یابند.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.