وزارت نیرو، پژوهشگاه نیرو، جشنواره و فن بازار صنعت برق، تحریم انگیزه ایجاد فناوری
پنجشنبه 04 بهمن 1403

نباید دیدگاه مقطعی به جشنواره فن‌بازار داشت/ تحریم انگیزه ایجاد فناوری بر مبنای دانش بومی را فراهم کرده است

عضو كميته علمی جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق گفت:جشنواره‌های فن بازار نباید به عنوان یک رویداد مقطعی دیده شود. در طی این رویداد باید فناوری‌های مورد نیاز کشور از دیدگاه ملی شناسایی شود. چالش مهم در اینجاست که سیاستگذار این رویداد را مقطعی ببیند و مرحله حمایت را حذف کند.

نباید دیدگاه مقطعی به جشنواره فن‌بازار داشت/ تحریم انگیزه ایجاد فناوری بر مبنای دانش بومی را فراهم کرده است
14 آبان 1402 11:40
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)،گئورک قره‌پتیان در خصوص برگزاری جشنواره تخصصی فن بازار صنعت برق که 23 تا 26 آبان ماه و در حاشیه نمایشگاه سالانه صنعت برق برگزار می‌شود، با بيان اينكه مواردی که در جشنواره‌های فن بازار مطرح می‌شود، صحبت از فناوری‌های در دسترس است، گفت : اين جشنواره در واقع بر خروجی‌های زنجیره ایده تا محصول تاكيد دارد.
وی در ارتباط با چالش‌های فن بازار اظهار كرد: چالش‌ها را می‌توان از سه دیدگاه متقاضی، ارائه دهنده و سیاست گذار مطرح كرد.
استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی اميركبير با يادآوری اينكه جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق در رابطه با متقاضی بسیار مفید است، ادامه داد: متقاضی می‌تواند موارد مورد نظر خود را در این جشواره جستجو و پیدا کند. همچنین متقاضی امکان دارد به مواردی برخورد کند که ایده بهره‌برداری از آن را از قبل نداشته و با آشنایی و شناسایی محصول در جشنواره، به فکر بهره‌برداری از آن بیفتد.
قره‌پتیان چالش اصلی متقاضی را نیافتن محصول مورد نظر و گاهی کافی نبودن سطح فناوری (TRL) ارائه شده با توجه به اهداف متقاضی عنوان كرد.
وی با اشاره به اينكه جشنواره‌های فن بازار در رابطه با ارائه دهنده نیز مفید است، اظهار كرد: بر اين اساس ارائه دهنده، فرصت ارائه دستاورد خود را به متقاضیان در حین برگزاری پیدا می‌کند. چالش مهم برای ارائه دهنده نیافتن متقاضی برای فناوری ارائه شده است.
عضو كميته علمی جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق با بيان اينكه چالشی که از هر دو مورد فوق مهمتر است، چالشی است که سیاستگذار با آن مواجه است، ادامه داد: جشنواره‌های فن بازار نباید به عنوان یک رویداد مقطعی دیده شود. در طی این رویداد باید فناوری‌های مورد نیاز کشور از دیدگاه ملی شناسایی شود. چالش مهم در اینجاست که سیاستگذار این رویداد را مقطعی ببیند و مرحله حمایت را حذف کند.
وی ادامه داد: برای مواردی که به یک فناوری قابل توجه رسیده‌اند، باید تحقیق کرد که روند تحقق زنجیره ایده تا محصول برای آنها چه بوده است و روند طی شده را به دیگران به عنوان یک تجربه موفق ارائه داد. معمولا از این دیدگاه فعالیت خاصی صورت نمی پذیرد.
قره‌پتیان در ارتباط با اينكه با توجه به تحريم‌ها، فن بازار تا چه ميزان می‌تواند به نياز صنعت برق پاسخ دهد، خاطر نشان كرد: عدم دسترسی به بعضی از فناوری‌ها و محصولات در بازارهای جهانی به علت تحریم ها، باعث می‌شود که انگیزه ایجاد فناوری بر مبنای دانش خودمان فراهم آید. این مورد در صنعت برق نیز مطرح است و یک محرک محسوب می‌شود. از لحاظ میزان اثرگذاری باید توجه داشت که فناوری های تولید شده تا چه حد می‌توانند آزمون های استادارد صنعت برق را دریافت کنند.
‌
عضو كميته علمی جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق در ارتباط با برگزاری اين جشنواره در جهت پيوند صنعت با دانشگاه اظهار كرد: در زنجیره ایده تا محصول، دانشگاه به سمت ورودی یعنی ایده نزدیکتر است. از طرفی جشنواره فن بازار هم به سمت محصول که مورد علاقه صنعت است متمایل است.در واقع موارد موفق در جشنواره مواردی را نشان می دهند که توانسته اند مراحل زنجیره ایده تا محصول را طی کنند، بنابراین می‌توان گفت اگر تحقیقات محصول محور در دانشگاه‌ها حمایت کافی و لازم را داشته باشند، می توان امیدوار بود که خروجی روند در این جشنواره دیده شود.
​وی با تاكيد بر اينكه باید به سمت ایده پروری بر اساس نیازها نیز توجه داشت، گفت: در زنجیره ایده تا محصول نمی‌توان فقط بر روی تولید محصول تمرکز و سرمایه گذاری کرد.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.