نشست مرکز رشد با شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور مستقر در پژوهشگاه نیرو برگزار شد
نشست ارائه برنامههای حمایتی پژوهشگاه نیرو و صندوق پژوهش و فناوری نیرو، به شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه نیرو برگزار شد.
03 اردیبهشت 1403 16:43
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، "عباس بحری" معاون فناوری پژوهشگاه نیرو در این نشست که روز دوشنبه 3 اردیبهشت در سالن دکتر رنجبر پژوهشگاه نیرو برگزار شد، با اشاره به تشکیل کارگروه تحقق شعار سال در وزارت نیرو گفت: امسال با توجه به شعار سال، فرصت مغتنمی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور فراهم شده است تا در مسیر جهش تولید مشارکت کنند.
بحری افزود: با توجه به عضویت پژوهشگاه نیرو در کارگروه تحقق شعار سال در وزارت نیرو، این بستر فراهم است که نماینده پژوهشگاه نیرو در این کارگروه، مشکلات و چالشهای شما را به این کارگروه منتقل نماید.
معاون فناوری پژوهشگاه نیرو، با اشاره به اهمیت زیست بوم نوآوری نیرو، نقش پژوهشگاه نیرو در این زیست بوم را به عنوان یک هاب قلمداد کرد و افزود: شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور سنگ بنای زیست بوم نوآوری نیرو هستند و پژوهشگاه نیرو با دارا بودن المانهایی نظیر آزمایشگاهها، مجتمعهای آموزشی و پژوهشی در مراکز منطقهای، صندوق پژوهش و فناوری نیرو، از شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور حمایت میکند.
وی اظهار کرد: هدف ما این است که ضمن تامین منابع و بهبود فضای استقرار، بسته پلتفرمی و زیرساختی ایجاد کنیم که همرسانی بین عرضه و تقاضا را شکل دهد تا ضمن بازارسازی فضایی را ایجاد کنیم که شرکتهای نوپا و فناور بتوانند محصولات خود را به صنعت برق عرضه کنند.
"مصطفی مافی" رئیس مرکز رشد پژوهشگاه نیرو نیز با اشاره به شعار سال و همخوانی آن با ماموریتهای پارک علم و فناوری نیرو گفت: پارک علم و فناوری نیرو مستقر در پژوهشگاه نیرو که اساسنامه آن بزودی ابلاغ خواهد شد؛ به مجموعه نهادهای راهبری زیست بوم نوآوری نیرو اضافه میشود. وی ادامه داد: با آغاز فعالیت پارک علم و فناوری نیرو، استفاده از برخی تسهیلات ارائه شده از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تسهیل خواهد شد.
مافی عنوان کرد: با توجه به نامگذاری سال 1403 از سوی مقام معظم رهبری به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم، هیئت دولت با پیشنهاد وزارت نیرو در مصوبات مختلفی نظیر "برنامه ملی توسعه سامانهها و زنجیره تولید برق خورشیدی"، ظرفیتهای مناسبی برای حمایت از واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان تدارک دیده است که انتظار است فناوران از این فرصتها، نهایت بهره برداری را داشته باشند.
وی همچنین ارائه تسهیلات از سوی صندوق پژوهش و فناوری نیرو، ارائه خدمات آزمایشگاهی آزمایشگاههای مرجع و تحقیقاتی پژوهشگاه نیرو، استقرار واحدهای دانشبنیان در مرکز رشد پژوهشگاه نیرو در تهران و مراکز منطقهای سراسر کشور پژوهشگاه نیرو را از جمله حمایتهای پژوهشگاه در این حوزه دانست. علاوه بر آن، هم رسانی شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور به عنوان عرضهکننده فناوری با شرکتهای فعال در حوزه صنعت برق به عنوان متقاضیان فناوری، در رویدادهای فناورانه و فنبازارها و نمایشگاههای سراسر کشور، بخش دیگری از اقدامات مرکز رشد پژوهشگاه در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور است که به رایگان در اختیار واحدهای فناور مستقر در پژوهشگاه و مراکز منطقه ای آن قرار خواهد گرفت.
" مهدی صحاف زاده" مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری نیرو نیز تامین مالی حوزه دانشبنیان را از وظایف صندوق قلمداد کرد و افزود: پیگیر هستیم که در سال جدید برای شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور منابع مناسبی را جذب کنیم.
وی افزود: حمایتهای صندوق پژوهش و فناوری نیرو در سه حوزه تجدیدپذیرها و نیروگاههای خورشیدی، بهرهوری و بهینهسازی و هوشمندسازی شبکه برق، متمرکز است و با توجه به اینکه این سه حوزه، از اولویتهای صنعت برق کشور است در هیئت دولت هم اقدامات مناسبی در این راستا انجام شده و چندین مصوبه در این زمینه داریم که در آن کاملا به مرکز رشد، صندوق و پارک علم و فناوری اشاره شده است.
صحاف زاده به همکاری مشترک با صندوقهای دیگر از جمله صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت و صندوق توسعه فناوریهای نوین اشاره کرد و گفت: ما باید بتوانیم این ظرفیتها را به سمت صنعت برق هدایت و جذب کنیم.
در این نشست سه واحد فناور مستقر به معرفی شرکت و محصولات فناورانه خویش پرداختند و مدیران عامل شرکتهای دانشبنیان نظرات و پرسشهای خود را در زمینه چگونگی استفاده از تسهیلات، خدمات آزمایشگاهی و لینک شدن با پیشخوان خدمات آزمایشگاهی و سایر موارد حمایتی مطرح و پاسخ مدیران پژوهشگاه در این زمینه را دریافت کردند.