18 اردیبهشت 1403 16:11
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، "مصطفی میلانی" دبیر ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این همایش عنوان کرد: ما سالهاست که در حوزه فناوریهای مختلف در کشور کار میکنیم و توفیقات خوبی هم داشتهایم، اما شاید بعضی از رویکردها نیاز به تغییرات و اصلاحات داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برای هر پیشرفتی ما محکوم به کار تیمی هستیم، اظهار داشت: جداگانه فکر و کار کردن فایدهای ندارد، باید جستجو کنیم و در جایی که مزیت رقابتی داریم، ورود کرده و به توسعه فناوری بپردازیم.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: دانشگاههای ما دارای نیروهای نخبه است؛ وظیفه ما در ستاد توسعه فناوری، این است که این نخبهها را کشف و حمایت کنیم.
وی همچنین با اشاره به مقوله خامفروشی در کشور گفت: ادامه این روند به نفع مردم کشور اسلامی نخواهد بود. ما هر روز منابع محدودمان را کم میکنیم و برای آیندگان ثروتی خلق نمیکنیم. جلوگیری از خامفروشی میتواند به اقتصاد کشور کمک کند.
میلانی، تلاطم بازار را به ضرر اقتصاد کشور دانست و اضافه کرد: باید بتوانیم با ایجاد ارزش افزوده به کسب سود برسیم.
وی از پژوهشگران حاضر درخواست کرد که در این موضوعات به کمک ستاد آمده تا با توسعه فناوریها بتوانیم یک زنجیره به زنجیره ارزشی موجود، اضافه کنیم.
"امیرفرهنگ ستوده" معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو نیز، برگزاری این همایش را اقدامی مناسب در راستای ارتباط صنعت و دانشگاه برشمرد و افزود: این همایش با همکاری پژوهشگاه نیرو به عنوان نهاد تحقیقاتی، حاکمیتی با همکاری انجمن علوم و تکنوژی سطح ایران به عنوان یک انجمن مستقل برگزار شده که قابل تقدیر است.
ستوده به سه دهه فعالیت پژوهشگاه نیرو در صنعت برق اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه نیرو به گونهای طراحی شده است که از زنجیره تولید برق تا رسیدن آن به دست مصرف کننده را پوشش میدهد.
وی به فعالیت پنج پژوهشکده تخصصی در پژوهشگاه نیرو اشاره کرد و افزود: این همایش که با رویکرد نیروگاهی درحال برگزاری است، در تعامل با پژوهشکده تولید پژوهشگاه نیرو است. این پژوهشکده تحقیقات تئوری و عملی در حوزه تولید برق نیروگاهها را مورد بررسی قرار میدهد.
همچنین "سید مهران نحوی" رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان و رئیس همایش، به فعالیت انجمن سطح اشاره کرد و افزود: انجمن سطح با هدف ارتقای کیفی بخش مواد ایجاد شده است.
نحوی افزود: موضوع این همایش، ارتباط بین دانشگاه، صنعت و پژوهش و فراهم نمودن بستر ارتقای کیفی در حوزه مواد است. این همایش با این نگاه که در حوزه مهندسی سطح پیشرفت کنیم و با ایجاد بستر تعامل میان دانشگاه و صنعت و طرح موضوعات اصلی ارتقای کیفیت، برگزار شده است.
وی عنوان داشت: در آنالیز تخریب هم ما علل تخریب را بررسی میکنیم تا بتوانیم پدیدهها، واقعیتها و مکانیزمهای مختلف را برای تخریب شناسایی کرده و سپس با کمک مهندسی سطح در صدد رفع و حل این مسایل برآییم.
گفتنی است در حاشیه این همایش، از "کریم زنگنه مدار" و "اکبر پورنورانی" به عنوان پیشکسوتان این حوزه تقدیر و با حضور خبرگان دانشگاه و صنعت، دو پنل تخصصی "علل تخریب و تخمین عمر تجهیزات دوار" و "مقاومسازي قطعات شاخص صنعتی در برابر سایش و خوردگی" و چندین کارگاه آموزشی برگزار شد.
همچنین نمایشگاه جانبی این همایش با حضور مدیران ارشد حاضر در همایش افتتاح و دستاوردهای پژوهشی محققان، محصولات و توانمندیهای این دو حوزه در معرض نمایش برای علاقهمندان قرار گرفت.