وزارت نیرو، پژوهشگاه نیرو، کنفرانس تهویه مطبوع
چهارشنبه 03 بهمن 1403

اقدامات پژوهشگاه نیرو برای کمک به افزایش تولید و مدیریت مصرف برق

رئیس پژوهشگاه نیرو اقدامات این پژوهشگاه برای کمک به افزایش تولید و مصرف برق را تشریح کرد.

   اقدامات پژوهشگاه نیرو برای کمک به افزایش تولید و مدیریت مصرف برق
14 مهر 1403 17:45

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، "مجید عمیدپور" در آیین آغاز به‌کار دومین کنفرانس بین‌المللی و پنجمین کنفرانس ملی تهویه مطبوع و تاسیسات حرارتی و برودتی که امروز شنبه در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه دو‌ موضوع سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی در کشور از جدی‌ترین مسائل برای وزارتخانه‌های نیرو و نفت است، گفت: در تابستان گذشته کشور دچار ناترازی بود و مردم این موضوع را احساس کردند؛ حدود ۱۹ هزار مگاوات ناترازی انرژی به دلیل رشد مصرف کشور وجود دارد و انتظار داریم این عدد سال آینده بیشتر و چالش‌های صنعت برق بزرگ‌تر شود.

 

وی با اشاره به برگزاری دومین کنفرانس بین‌المللی و پنجمین کنفرانس ملی تهویه مطبوع و تاسیسات حرارتی و برودتی اظهار کرد: دلیل برگزاری این همایش این است که شرکت‌هایی که در حوزه سرمایش و گرمایش فعالیت می‌کنند و تولیدکننده هستند می‌توانند با استفاده از فناوری‌های روز مصرف انرژی را در کشور کاهش دهند و شرایط را بهتر کنند.

 

 وی ادامه داد: در فصل تابستان بین ۳۰ هزار تا ۳۵ هزار مگاوات بار سرمایشی وارد شبکه برق کشور می‌شود و اختلال ایجاد می‌کند. بار پایه کشور خیلی کمتر از چیزی است که در تابستان داریم؛ علت بروز مشکل در تابستان این است که سیستم‌های سرمایشی وارد مدار می‌شوند و صنعت برق را دچار چالش می‌کنند.

 

رئیس پژوهشگاه نیرو ادامه داد: برق به جای اینکه چندین هزار مگاوات وارد صنایع ما شود و صنایع ما شرایط بهتری پیدا کنند، صرف سیستم‌های آسایشی می‌شود، آسایش مردم مهم است اما صنعت برق دچار چالش می‌شود.

 

عمیدپور ادامه داد: در این همایش برگزاری پنل‌های خوبی برنامه‌ریزی شده و صنعتگران، پژوهشگران، اساتید دانشگاه و شرکت‌های دانش بنیان در این پنل‌ها در مورد روش‌های بهینه‌سازی در سیستم‌های تاسیساتی باهم گفت‌وگو می‌کنند. این موضوع خیلی مهم است که هم در وزارت نفت و هم در وزارت نیرو روش‌ها و تجهیزاتی در سیستم‌های برودتی و حرارتی به کار برده شود که راندمان بالایی داشته باشند تا به شبکه برق و گاز کشور فشار وارد نشود.

 

عمیدپور در ادامه با بیان اینکه در وزارت نیرو در مورد توسعه مدل‌هایی که به صنعتگران و بخش خصوصی کمک می‌کند تصمیمات خوبی گرفته شده است، عنوان کرد: امیدواریم صنعتگران و بخش خصوصی محصولات جدیدی که راندمان بهتری دارند را توسعه دهند؛ همچنین مکانسیم‌هایی در وزارت نیرو پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به ایجاد پارک علم و فناوری نیرو در پژوهشگاه نیرو افزود: در این پارک به دنبال حمایت از شرکت‌های دانش بنیان هستیم. صندوق نوآوری و توسعه فناوری وزارت نیرو نیز قرار است از این شرکت‌ها حمایت کند تا بتوانند فناوری‌هایی که در مدیریت مصرف انرژی نقش آفرینی می‌کنند را اصلاح کنیم و بهبود ببخشیم.

 

️ وی افزود: در حال حاضر وزارت نیرو در پژوهشگاه نیرو فعالیت‌هایی روی سیستم‌های سرمایشی انجام می‌دهد و امیدواریم با به ثمر رسیدن این فعالیت‌ها بتوانیم اصلاحاتی در زمینه سیستم‌‌های سرمایشی داشته باشیم. در دو سال گذشته وزارت نیرو در یک دوره، ۱۴۰ اقدام و در یک دوره ۱۸۰ اقدام انجام داده است.

 

 رئیس پژوهشگاه نیرو با تاکید بر اینکه روی ارتقای شبکه و توسعه تجدیدپذیرها کار می‌شود، اظهار کرد: به عبارت دیگر در حوزه تولید همه توان کشور را به کار می‌گیریم که تولید بیشتر داشته باشیم، اما میزان مصرف مردم و صنایع از ما پیشی گرفته است. وقتی کشور می‌خواهد توسعه صنعتی پیدا کند باید تامین انرژی شود. از مردم درخواست می‌کنیم در حوزه مصرف برق و گاز و فرآورده‌ها همکاری بیشتری داشته باشند. ما تلاش می‌کنیم روی فناوری‌های جدید سرمایه‌گذاری کنیم اما رشد مصرف فراتر از انتظارات ما درحال افزایش است و ما را دچار چالش می‌کند.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.