وزارت نیرو، پژوهشگاه نیرو، سامانه های نمک زدایی
جمعه 02 آذر 1403

نشست تخصصی مشکلات بهره‌برداری و نگهداری از سامانه‌های نمک زدایی در پژوهشگاه نیرو برگزار شد/ دستیابی به راهکارهای افزایش کیفیت آب با کمترین میزان مصرف انرژی در بهره‌برداری از سامانه‌های نمک‌زدایی

نشست تخصصی مشکلات بهره‌برداری و نگهداری از سامانه‌های نمک زدایی با همکاری پژوهشگاه نیرو و انجمن علوم و مهندسی منابع آب برگزار شد.

نشست تخصصی مشکلات بهره‌برداری و نگهداری از سامانه‌های نمک زدایی در پژوهشگاه نیرو برگزار شد/ دستیابی به راهکارهای افزایش کیفیت آب با کمترین میزان مصرف انرژی در بهره‌برداری از سامانه‌های نمک‌زدایی
25 مهر 1403 09:31

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، امروز سه‌شنبه 24 مهر ماه 1403،  نشست تخصصی مشکلات بهره‌برداری و نگهداری از سامانه‌های نمک زدایی، با هدف تبادل دانش و ارائه راهکارها با حضور مدیران ارشد از صنایع نفت، پتروشیمی، شرکت مپنا و تعدادی از شرکت‌های فعال در این حوزه، در محل پژوهشگاه نیرو برگزار شد.

 

 "علیرضا دائمی" رئیس انجمن مهندسی آب در حاشیه این نشست گفت: این نشست در واقع همبست میان آب، انرژی و محیط زیست است و کاهش مصرف انرژی و برق و همچنین بحث آلاینده‌ها و پسماند سامانه‌های نمک زدایی، از مباحث اصلی این نشست تخصصی است.

 

 وی ادامه داد: هدف اصلی این نشست تخصصی، با عنایت به حضور مدیران ارشد از بخش مصرف کننده، تولیدکننده، سازندگان و برخی از سخنرانان که از مدیران ارشد و با تجربه عملی صنعت هستند؛ تبادل دانش و تجربه و دستیابی به رویه و راهکارهایی است که در بهره‌برداری و نگهداری از سامانه‌های نمک‌زدایی، ضمن کاهش مصرف انرژی سبب افزایش کیفیت آب خروجی گردد.

 

وی کارکرد برگزاری این نشست تخصصی را تبادل نظر بین بهره‌برداران سامانه‌های نمک‌زدایی عنوان کرد و افزود: هم اکنون حدود 200 سامانه نمک‌زدایی در کشور داریم که این سامانه‌ها آب دریا و آب‌های غیرمتعارف داخل پهنه سرزمینی را تبدیل به آب قابل مصرف برای صنایع، نیروگاه‌ها و مصارف شرب می‌کند.

 

وی عنوان داشت: در سواحل جنوبی کشور نیز نزدیک به 120 سامانه نمک‌زدایی داریم که برای تامین آب شرب شهرها و روستاها استفاده می‌شود.

 

همچنین سامانه‌های نمک‌زدایی به وفور در صنایعی مانند پتروشیمی، نفت، گاز و اکثرا در صنایع برای تامین آب مورد نیاز مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

 

رئیس انجمن علوم و مهندسی منابع آب اظهار داشت: همسایه‌های جنوبی ما یعنی کشورهای عربستان، بحرین، کویت، امارت و قطر، با استفاده از این سامانه‌ها، بعضا تمام آب مصرفی خود را از طریق سواحل خلیج فارس تامین می‌کنند، لذا ضروری است که ما هم از این فرصت بیشتر استفاده کنیم.

 

وی اظهار کرد: با این نگاه و به منظور دستیابی به راهکارهای توسعه دهنده، این نشست تخصصی با حضور مدیران ارشد از صنایع نفت، پتروشیمی و شرکت مپنا و بسیاری دیگر از شرکت‌های فعال در این زمینه برگزار شد.

 

دائمی ابراز امیدواری کرد تا با همکاری پژوهشگاه نیرو، این نشست‌ها به صورت دوره‌ای برگزار و موضوعات به صورت تخصصی بررسی شود تا با تمرکز بر روی این مسئله بتوان راهکارهایی ارائه کرد و یک طوفان فکری بین اساتید دانشگاه و خبرگان صنعت ایجاد شود. 

 

همچنین "مصطفی مافی" رئیس مرکز رشد واحدهای فناور صنعت آب و برق پژوهشگاه نیرو، توسعه فناوری­ های موردنیاز حوزه نیرو را از ماموریت­ های اصلی پژوهشگاه نیرو دانست و با اشاره به چالش­ های تامین و مدیریت مصرف آب در کشور، اتخاذ رویکرد مناسب جهت توسعه فناوری­­ های نمک زدایی را با نگاه ویژه به شاخص­ های مصرف انرژی، معضلات زیست محیطی و پارامترهای اقتصادی، از ضرورت­ های این حوزه قلمداد کرد.

 

وی حمایت از طرح های فناورانه و نوآورانه شرکت های دانش بنیان را از دیگر ماموریت های پژوهشگاه دانسته و از آمادگی مرکز رشد پژوهشگاه جهت شناسایی، جذب و پذیرش ایده های نوآورانه و فناورانه در حوزه آب شیرین­ کن­ ها، خبر داد.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.