وزارت نیرو، پژوهشگاه نیرو، بازدید، آب شیرین کن
یکشنبه 02 دی 1403

بازدید مدیرعامل آب و فاضلاب کشور از سیستم هیبریدی سلول خورشیدی حرارتی و آب شیرین‌کن سیار اسمزمعکوس در پژوهشگاه نیرو

"هاشم امینی" مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و "حسین اکبریان" مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، از سیستم هیبریدی سلول خورشیدی حرارتی (PV-T) و آب شیرین‌کن سیار اسمزمعکوس (RO) ساخته شده در پژوهشگاه نیرو بازدید کردند.

بازدید مدیرعامل آب و فاضلاب کشور از سیستم هیبریدی سلول خورشیدی حرارتی و آب شیرین‌کن سیار اسمزمعکوس در پژوهشگاه نیرو
01 آبان 1403 17:33

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، در این بازدید عملکرد سیستم هیبریدی سلول خورشیدی حرارتی (PV-T) و آب شیرین‌کن اسمزمعکوس (RO)، توسط"مجیدعمیدپور" رئیس پژوهشگاه نیرو و "آیدین غزنوی اسکوئی" معاون پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو تشریح شد.

 

 "هاشم امینی" مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، ضمن تاکید بر کاربردی بودن سامانه ساخته شده و کاربردهای آن به ویژه در مواقع حساس و وقوع بلایای طبیعی، بر اهمیت ارتقا ظرفیت دستگاه برای استفاده در مواقع مورد نیاز اشاره کرد.


وی همچنین  طراحی یک دستگاه از این سامانه را برای شرکت آب و فاضلاب اصفهان خواستار شد. 

 
عمیدپور در ادامه عنوان داشت: سیستم هیبریدی سلول خورشیدی و آب شیرین کن اسمز معکوس به همت متخصصان و پژوهشگران پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو ساخته و راه‌اندازی شده است. این فناوری یک فناوری نوین و کارآمد برای تولید آب شیرین از آب شور است که از انرژی خورشیدی برای گرم کردن آب شور و تامین انرژی مورد نیاز آب شیرین‌کن اسمز معکوس استفاده می‌کند.


وی عنوان داشت: پنل‌های خورشیدی مستقر بر روی این سامانه، نور خورشید را جذب کرده و با استفاده از سلول‌های فتوولتائیک به الکتریسیته تبدیل می‌کند. همچنین به طور همزمان، پنل‌ها انرژی حرارتی خورشیدی را جمع‌آوری می‌کنند که برای پیش‌گرم کردن آب برای نمک‌زدایی استفاده می‌شود. همچنین با استفاده از پنل‌های PV-T، می‌توان آب گرم را نیز مستقیما تهیه و ذخیره‌سازی کرد. در مجموع با بکارگیری هر دو شکل انرژی، سیستم‌های PV-T به بازده انرژی کلی بالاتری دست می‌یابند. فناوری PV-T وابستگی به سوخت‌های فسیلی را کاهش می‌دهد، انتشار کربن را به حداقل می‌رساند و انرژی پاک را ترویج می‌کند. 


رئیس  پژوهشگاه نیرو به دانش و تخصص‌های استفاده شده در این سامانه اشاره کرد و افزود: به دلیل دسترسی به دانش و تخصص های مورد نیاز در ساخت این سامانه، می توان به راحتی ظرفیت های سامانه را بسته به هدف، تغییر داد. 

 

عمیدپور عنوان داشت: از این سامانه می توان در نقاط محروم و دورافتاده فاقد دسترسی به شبکه آب بهداشتی و شبکه برق، در کاربردهای پدافند غیرعامل به ویژه در زمان وقوع بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله، تأمین آب در زمان پیک مصرف سالیانه و موارد دیگر استفاده کرد.


وی همچنین به مزایای استفاده از سیستم هیبریدی سلول خورشیدی حرارتی (PV-T) و آب شیرین کن اسمز معکوس (RO) اشاره کرد و افزود: کارایی بالا، هزینه پایین، دستیابی به منبع آب شیرین قابل اعتماد و فن‌آوری دوستدار محیط زیست، همچنین قابلیت حمل و (پرتابل) بودن و راحتی حمل به محل موردنیاز و ساختار مدولار و راحتی ارتقا به ظرفیت‌های بالاتر بنا به نیاز مخاطب و جامعه هدف، از دیگر ویژگی این سامانه است بر این اساس، با قراردادن تعدادی از این سامانه‌ها در کنار هم، می‌توان حجم مورد نیاز تامین آب شرب، ذخیره‌سازی آب و نیروی برق را نیز به خوبی مدیریت کرد. 


عمیدپور عنوان داشت: در این سیستم، تولید همزمان برق، آب شیرین، آب گرم بهداشتی و ذخیره سازی انرژی امکان‌پذیر است. همچنین سامانه هیبریدی ساخته شده قابلیت بهره‌برداری به شکل متصل به شبکه و مستقل از شبکه را دارد. همچنین این سامانه می‌تواند به عنوان ذخیره‌ساز انرژی برق و تامین کننده این انرژی، در کنار تامین آب شرب مناسب و سالم، آب گرم مصرفی مورد نیاز را نیز تامین نماید.


وی همچنین افزود: درآمدزایی از طریق فروش برق تجدیدپذیر و فروش آب نیز از مکانیزم‌های اقتصادی پیش بینی شده در این سامانه است. 
گفتنی است این بازدید در جریان دوره آموزشی ویژه مدیران عامل شرکت‍‌های آب و فاضلاب سراسر کشور که توسط مجتمع آموزشی و پژوهشی تهران پژوهشگاه نیرو، انجام شد.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.