وزارت نیرو، پژوهشگاه نیرو، اولین نشست تخصصی آزمایشگاهها
شنبه 15 دی 1403

ارزیابی سالانه عملکرد آزمایشگاه‌های تخصصی کشور/ جلوگیری از خروج ارز با رعایت استانداردها در آزمایشگاه‌ها

دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، با تاکید بر تاثیر رعایت استانداردهای آزمایشگاهی در جلوگیری از خروج ارز، از ارزیابی سالیانه عملکرد آزمایشگاه‌های تخصصی در کشور خبر داد.  

 ارزیابی سالانه عملکرد آزمایشگاه‌های تخصصی کشور/ جلوگیری از خروج ارز با رعایت استانداردها در آزمایشگاه‌ها
12 دی 1403 14:14

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، "مجتبی‌ نسب" امروز چهاشنبه در مراسم اولین نشست تخصصی شبکه آزمایشگاه‌های صنعت برق کشور که در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، با بیان اینکه شبکه آزمایشگاهی اهداف مشخصی را دنبال کرده است و برنامه‌های متنوعی را در راستای تحقق اهداف پیگیری می‌کند، اظهار کرد: این اهداف دسترسی‌پذیری محققان به آزمایشگاه‌ها را محقق می‌کند. فناوری پیش می‌رود و محصولات جدیدی وارد بازار می‌شود؛ باید تلاش کنیم آزمایشگاه‌ها را تجهیز کنیم.

 

 وی با اشاره به آغاز فعالیت رسمی شبکه آزمایشگاهی کشور در سال ۱۳۸۳ گفت: در حال حاضر بیش از ۱۸۰۰ مجموعه آزمایشگاهی از همه استان‌های کشور در این شبکه عضو هستند؛ حدود ۳۸ درصد اعضا شرکت‌های خصوصی، حدود ۲۵ درصد از وزارت علوم و مابقی از سایر وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌ها هستند.

 

 دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در ادامه با تاکید بر اهمیت ارزیابی عملکرد آزمایشگاه‌ها عنوان کرد: برای اینکه نقاط قوت و ضعف آزمایشگاه‌ها مشخص شود، عملکرد آزمایشگاه‌ها با سه معیار میزان خدمات ارائه شده، مشتری‌مداری و همکاری‌های شبکه‌ای سالانه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

 

 نسب افزود: بر اساس اطلاعاتی که در شبکه ثبت شده است، سالانه بیش از سه میلیون خدمت به متقاضیان ارائه می‌شود؛ همچنین سال گذشته یک و نیم همت درآمد ثبت شده است. یکی دیگر از فعالیت‌ها ارتباط و شبکه‌سازی در سطح کارشناسی است؛ چراکه ارزش آزمایشگاه‌ها به تجهیزات نیست، بلکه به نیروی انسانی است.

 

وی با بیان اینکه رعایت استانداردها در آزمایشگاه‌ها از خروج ارز جلوگیری می‌کند، اظهار کرد: مرکز نوتا، مهامکس و حامی و سرعت کار بالا رفته‌اند از دل شبکه آزمایشگاهی بیرون آمده است.

 

شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه آزمایشگاهی می‌توانند از تسهیلات صندوق استفاده کنند

 در ادامه، "علی چگینی" مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی زاییده قانون دانش‌بنیان است، اظهار کرد: وظیفه اصلی صندوق نوآوری حمایت از دانش‌بنیان‌ها است، اما به صورت غیرمستقیم از غیر دانش‌بنیان‌ها هم حمایت می‌کند. بر این اساس، شرکت‌های دانش‌بنیانی که در حوزه آزمایشگاهی فعالیت می‌کنند، می‌توانند از تسهیلات صندوق استفاده کنند.

وی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند با محصول دانش‌بنیان تسهیلات بگیرند و نمونه را صنعتی کنند. فرایند اخذ تسهیلات محصول‌محور و دارای نظارت شامل نمونه‌سازی و ورود به بازار، پیش از تولید صنعتی، تولید صنعتی، فروش اقساطی و تامین مالی هزینه‌های تولید می‌شود.

 به گفته مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی، سقف لیزینگ برای هر شرکت فروشنده ۱۵۰ میلیارد تومان است.

 

همترازی مرکز ملی تایید صلاحیت ایران با اتحادیه‌های دنیا

"نوید نوله‌دان"، رئیس گروه تایید صلاحیت آزمایشگاه‌های برق، مکانیک و خودرو مرکز ملی تایید صلاحیت ایران نیز با تاکید بر اینکه این مرکز تنها نهاد تایید صلاحیت در کشور است، گفت: تاریخچه مرکز ملی تایید صلاحیت ایران به سال ۱۳۷۵ برمی‌گردد؛ زیرا در هر کشور به ساختاری بی‌طرف وجود دارد که تایید صلاحیت را انجام دهد و مرکز ملی تایید صلاحیت تنها مرجع اعتباربخشی در کشور است. این مرکز از دولت و حکومت کشور مرجعیت و رسمیت کسب کرده است.

 

 وی ادامه داد: در قانون به بی‌طرف بودن مرکز اشاره شده است که مرکز سعی کرد استقلال خود را حفظ کند و اتحادیه‌های بین‌المللی ذی‌صلاح بودن این مرکز را تشخیص دادند. مهم‌ترین اتحادیه تایید صلاحیت آزمایشگاهی در دنیا ILAC است که سی سال سابقه دارد. هدف این مرکز اعتباردهی به نهادهای تایید صلاحیت در خصوص آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های بازرسی است و ۱۵۵ نهاد عضو این اتحادیه هستند.

 

رئیس گروه تایید صلاحیت آزمایشگاه‌های برق، مکانیک و خودرو مرکز ملی تایید صلاحیت ایران افزود: اتحادیه دیگر، اتحادیه تایید صلاحیت آسیا و اقیانوسیه است که با توجه به اینکه ایران در این منطقه قرار دارد، درخواست همترازی را ارسال کردیم و مورد تایید قرار گرفت. همچنین ایران از سال ۱۳۹۵ عضو مجمع بین‌المللی تایید صلاحیت IAF است.

 

نوله‌دان در مورد فرایند اخذ همترازی مرکز ملی تایید صلاحیت ایران توضیح داد: این مرکز با همکاری همه نهادهای حکومتی و امنیتی در اردیبهشت ۱۴۰۳ عضو ILAC و IAF شد.

 

بر اساس این گزارش، در پایان این مراسم از ۶۰ نفر از نمایندگان شبکه‌های آزمایشگاهی صنعت برق تقدیر صورت گرفت.

 

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.