پژوهشگاه نیرو،پژوهشکده مطالعات حکمرانی و آینده‌پژوهی،تفاهم نامه
جمعه 21 دی 1403

نشست علمی با موضوع ریشه‌های کمبود فصلی انرژی با تاکید بر برق و گاز، راهکارها و سیاست‌ها برگزار شد/ مبادله تفاهم‌نامه همکاری با انجمن اقتصاد ایران

نشست علمی " ریشه‌های کمبود فصلی انرژی با تاکید بر برق و گاز، راهکارها و سیاست‌ها" با همکاری پژوهشگاه نیرو و انجمن اقتصاد ایران در محل سالن رنجبر پژوهشگاه نیرو و نیز به صورت برخط برگزار شد.

نشست علمی با موضوع ریشه‌های کمبود فصلی انرژی با تاکید بر برق و گاز، راهکارها و سیاست‌ها برگزار شد/ مبادله تفاهم‌نامه همکاری با انجمن اقتصاد ایران
08 دی 1403 13:51

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، این نشست با موضوع "ریشه‌های کمبود فصلی انرژی با تاکید بر برق و گاز، راهکارها و سیاست‌ها" و با سخنرانی "کیومرث حیدری "رئیس پژوهشکده مطالعات حکمرانی و آینده‌پژوهی" و مدیر گروه اقتصاد انرژی پژوهشگاه نیرو و "یعقوب اندایش" رئیس انجمن اقتصاد ایران به عنوان بحث کننده، با حضور جمعی از خبرگان صنعت برق برگزار شد.

حیدری در این سخنرانی به بررسی رابطه برق و گاز، کمبود فصلی گاز، کمبود فصلی برق، مفهوم ناترازی، عوامل کمبود برق و گاز با نگاه عامل محور به پیشران‌های کمبود، نگاه متکی به عوامل اقتصادی کمبود، تاثیر شرایط کلان اقتصادی و محیط کسب و کار پرداخت.

وی عنوان داشت: مفهوم ناترازی گمراه کننده است و نمی‌تواند ما را به هدف حل مسئله راهنمایی کند، لذا باید در این مفهوم تجدید نظر شود و توجه اصلی به کمبود فصلی انرژی معطوف شود. ایشان با اشاره به نگاه معلول محور به مساله ناترازی انرژی در کشور، بیان کردند که این نوع نگاه ما را به سمت حل مسئله نمی‌برد، بلکه تنها به حمل مسئله منجر می‌شود. یکی دیگر از دلایل ناترازی از نظر ایشان سیاست‌گذاری معکوس اقتصادی به ویژه در حوزه تعرفه‌ها عنوان شد، بطوری که مصرف‌کنندگان در فصل گرم تشویق به مصرف برق و در فصول سرد سال تشویق به مصرف گاز می‌شود.

حیدری توصیه‌هایی برای رفع ناترازی انرژی در کشور ارائه کرد و توجه به راهکار‌های علت‌محور، بهبود کیفیت و کارآمدی حکمرانی در کشور، تقویت استعداد خودجوش اقتصادی و توقف و بازبینی شیوه‌های مشوق بحران در دوره بحران مانند اصلاح شیوه تعرفه‌گذاری را بسیار با اهمیت قلمداد کرد.

وی همچنین بر رفع دوگانگی ظاهری و حقیقی به ویژه در حوزه قیمت‌گذاری و استانداردها تاکید کرد، بطوری که بیان ظاهری مسئله همه را به مصرف کمتر دعوت می‌کنند اما پیشران‌هایی به ویژه محرک‌های اقتصادی، مصرف‌کنندگان را به مصرف بیشتر تشویق می‌کنند.

رئیس پژوهشکده مطالعات حکمرانی و آینده‌پژوهی پژوهشگاه نیرو، در پایان علاوه بر موارد فوق، به رفع محدودیت‌های فعلی با هدف گسترش تعاملات بین‌المللی از جمله بهبود فناوری و سرمایه‌گذاری تاکید کرد.

 در این نشست تفاهم نامه همکاری با انجمن اقتصاد ایران به منظور رشد و توسعه دانش اقتصاد انرژی در کشور و همکاری در انجام مطالعات و پژوهش‌های بنیادی مبادله شد. در انتها "یعقوب اندایش" رئیس انجمن اقتصاد ایران  به جمع بندی  مباحث مطرح‌شده پرداخت.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.