پژوهشگاه نیرو،توانیر،همایش،مدیریت دارایی،صنعت برق
ﺳﻪشنبه 02 اردیبهشت 1404
EN

نقش کلیدی مدیریت دارایی‌های فیزیکی در ارتقای بهره‌وری صنعت آب و برق/ پژوهشگاه نیرو؛ پیشگام در تدوین نظام مدیریت دارایی‌های فیزیکی زیرساخت‌های صنعت برق

رئیس پژوهشکده توزیع پژوهشگاه نیرو، با تأکید بر نقش راهبردی نظام مدیریت دارایی‌های فیزیکی در افزایش بهره‌وری و تاب‌آوری زیرساخت‌های حیاتی کشور، از اهتمام پژوهشگاه نیرو در توسعه استانداردها، تدوین نظام‌نامه‌ها و توانمندسازی تخصصی در این حوزه خبر داد.

نقش کلیدی مدیریت دارایی‌های فیزیکی در ارتقای بهره‌وری صنعت آب و برق/ پژوهشگاه نیرو؛ پیشگام در تدوین نظام مدیریت دارایی‌های فیزیکی زیرساخت‌های صنعت برق
26 فروردین 1404 13:50

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، «مجتبی گیلوانژاد» رئیس پژوهشکده توزیع پژوهشگاه نیرو، صبح امروز (۲۶ فروردین) در نخستین سمینار «مدیریت دارایی‌های فیزیکی زیرساخت صنعت برق»، در سالن همایش خلیج فارس پژوهشگاه نیرو، بر ضرورت توسعه و پیاده‌سازی نظام مدیریت دارایی‌های فیزیکی در صنعت آب و برق کشور تأکید کرد.


گیلوانژاد با تشریح ابعاد مختلف این نظام، آن را راهکاری بنیادین برای افزایش بهره‌وری، کاهش ریسک و ارتقای پایداری زیرساخت‌های صنعت آب و برق عنوان کرد.
وی در ادامه با اشاره به مسئولیت‌های سه‌گانه در این نظام، نقش «حاکم دارایی»، «مدیر دارایی» و «بهره‌برداران دارایی» را در مدیریت بهینه دارایی‌های فیزیکی، تشریح کرد.


گیلوانژاد وظایف بهره‌برداران را اجرای دقیق برنامه‌های مرتبط با دارایی‌ها، رعایت الزامات تدوین‌شده از سوی حاکم و مدیر دارایی و ارائه گزارش‌های منظم از وضعیت و عملکرد دارایی‌ها برشمرد.


وی همچنین «حاکم دارایی» را مسئول تدوین سیاست‌ها، استانداردها و مقررات و پایش اجرای آن‌ها دانست و نقش «مدیر دارایی» را در برنامه‌ریزی، ارزیابی و پشتیبانی از چرخه مدیریت دارایی‌های فیزیکی، کلیدی توصیف کرد.


رئیس پژوهشکده توزیع پژوهشگاه نیرو با مقایسه دارایی‌های زیرساخت صنعت برق در ایران با نمونه‌های جهانی، سطح دارایی‌های موجود در کشور را ارزشمند و درخور توجه دانست و بر لزوم مدیریت اصولی و هدفمند این دارایی‌ها تأکید کرد.


وی نقش شرکت‌های مادر تخصصی، وزارت نیرو و سایر نهادهای مسئول را در هماهنگی، سیاست‌گذاری و اجرای موفق این نظام، تعیین‌کننده دانست و همکاری پژوهشگاه نیرو با شرکت توانیر، دانشگاه‌ها و اصناف را در تدوین اسناد، نظام‌نامه‌ها و استانداردهای مرتبط حائز اهمیت برشمرد.


گیلوانژاد برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی و ایجاد زیرساخت‌های امنیتی برای صیانت از دارایی‌های فیزیکی را از اقدامات کلیدی پژوهشگاه نیرو در این حوزه معرفی کرد.


وی در ادامه با اشاره به نقش مجتمع‌های آموزشی پژوهشگاه نیرو در توسعه نظام مدیریت دارایی‌های فیزیکی، عنوان کرد: در دو سال گذشته، حدود ۱۳ هزار نفر-ساعت دوره آموزشی برای شرکت‌های زیرمجموعه توانیر و بیش از ۴ هزار نفر-ساعت برای شرکت تولید نیروی برق حرارتی برگزار شده است؛ اقدامی که نشان‌دهنده عزم جدی پژوهشگاه نیرو برای فرهنگ‌سازی و توانمندسازی تخصصی در این زمینه است.


رئیس پژوهشکده توزیع پژوهشگاه نیرو در پایان با اشاره به اهمیت هم‌راستایی این جریان با تحولات انقلاب صنعتی چهارم، بر لزوم ایجاد ارتباط و هماهنگی مؤثر میان بخش‌های انتقال، توزیع و آب و فاضلاب برای استقرار موفق نظام مدیریت دارایی‌های فیزیکی تأکید کرد.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.