گروه پژوهشی الكترونیك قدرت در زمینههای تحقیقاتی و پژوهشی و همچنین طراحی و ساخت تجهیزات الكترونیك مورد نیاز صنعت برق کشور فعالیت میكند. در این گروه تجهیزاتی نظیر جبرانكنندههای استاتیك توان راكتیو، تحریك كنندههای استاتیك ماشینهای الكتریكی سنکرون، سیستمهای راهانداز استاتیكی و كنترل دور موتورها، سیستمهای انتقال توان الكتریكی با جریان مستقیم (HVDC) و ادوات انعطافپذیر در شبكههای انتقال و توزیع (FACTS) به منظور استفاده در سیستم قدرت مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته و طراحی و پیادهسازی شده است.
در سال 1393 "گروه پژوهشی الکترونیک صنعتی" با تغییر نام به "گروه پژوهشی الکترونیک قدرت" فعالیتهای خود را به صورت ویژه در حوزه الکترونیک قدرت صنعت برق کشور و مطالعات راهبردی پژوهش و اجرای پروژههای آزمون ایده در این حوزه متمرکز نمود. در همین راستا تعریف، اجرا و حمایت از پروژههای سیاستپژوهی، آیندهپژوهی، آیندهنگاری و آزمون ایده (اثبات ایده) یا POC (Proof of Concept) در حوزه الکترونیک قدرت صنعت برق کشور در دستور کار این گروه پژوهشی قرار دارد.
هم اکنون گروه پژوهشی الکترونیک قدرت یکی از زیر مجموعههای معاونت پژوهشی پژوهشگاه نیرو میباشد.
پروژههای انجامگرفته در این گروه شامل محورهای زیر میباشند:
-
مبدلهای مورد استفاده در منابع انرژی تجدیدپذیر و تولید پراکنده ازجمله: اینورترهای فتوولتائیک، مبدل توربین بادی، میکروتوربین ژنراتور و ...
-
ادوات انعطاف پذیر انتقال توان جریان متناوب (FACTS) شامل: SVC، STATCOM،SSSC ، TCSC، UPFC و …
-
ادوات بهساز کيفيت توان
-
سیستمهای درایو انواع موتورهای الکتریکی
-
انواع مبدلهای استاتیكی الكترونیك قدرت شامل یكسوساز، اینورتر، چاپر و سیكلوكانورتر با كاربرد عام
-
سيستمهای تحريك استاتيك ماشينهای سنكرون
-
تدوين استانداردهای ملی در زمينه صنايع روشنايی
-
زمينههای پژوهشی نوپديد و آينده پژوهانه فرصت ساز
ضمناً از این گروه پژوهشی، پروژه "طراحی و ساخت جبران کننده استاتیک توان راکتیو برای شبکههای توزیع ازنوع TCR با ظرفیت 6.6kV,±1MVAR" در نوزدهمین جشنواره بین المللی خوارزمی رتبه سوم پژوهشهای کاربردی و در سال 1389 گواهی ثبت اختراع از اداره ثبت اختراعات را کسب نمود. همچنین پروژه "شبیه ساز آنالوگ سیستمهای قدرت" در سال 1389 موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع شده و دانش فنی ساخت و تجاریسازی آن نیز واگذار شده است.