امروزه پیشرفت فناوری برای غلبه بر بسیاری از مشکلات پیش روی بشر مورد توجه فراوانی قرار گرفته است. افزایش رقابت در بارازهای جهانی، افزایش محدودیت بر منابع، افزایش پیچیدگی و اهمیت پیدا نمودن شایستگیهای علمی و فناورانه به عنوان مهمترین تغییرات محیطی نام برده میشوند که نتیجتا برنامهریزی یکپارچه در سطح ملی برای مدیریت فناوریها اهمیت شایانی پیدا میکند. در همین راستا با توجه به نیاز و توان جوامع، برنامهریزی برای افزایش کارآیی و هدفمندسازی دستیابی به فناوریها و همچنین مدیریت یکپارچه و حداکثری منابع جوامع از اهمیت بالایی برخوردار است.
با توجه به ضرورت افزایش بهرهوری و استفاده بهینه از سرمایههای موجود و اهمیت توسعه علم و فناوری در تحقق اهداف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور، وزارت نیرو اقدام به تعریف طرحهای کلان ملی در راستای نیازهای کشور نمود. بر این اساس و با توجه به این نکته که طرحهای کلان به طور معمول فناوری¬های جدید را در بردارند، لازم است تا برنامهریزی برای آینده فناوریهای منتج در این طرحها، اسناد راهبردی با رویکرد ملی و یا بخشی با هدف استخراج اقدامات، سیاستهای کلان و خرد برای دستیابی به فناوری ها و همچنین گسترش آنها تهیه شوند.
تدوین اسناد ملی توسعه فناوریهای راهبردی، موضوعی تخصصی و نیازمند تسلط به ابعاد مختلف علمی مانند ابعاد فنی حوزه فناورانه مورد نظر و ابعاد دیگری مانند مدیریت فناوری، سیاستگذاری علم و فناوری، آیندهپژوهی، برنامهریزی راهبردی و مدیریت نوآوری است. در همین راستا، تیمهای تحقیقاتی پژوهشگاه نیرو که از متخصصین مجرب حوزههای مختلف میباشند با کمک تیمهای مشاور مدیریت فناوری مسئولیت تدوین 40 سند راهبردی و تهیه نقشه راه توسعه فناوریهای صنعت برق و انرژی را با بهرهگیری از ظرفیتهای محققین بخش دانشگاهی و صنعتی برعهده گرفت که عناوین آن ذیلاً ارائه و قابل دانلود است.