زيرساختهای حياتی و تاسيسات بنيادين كشورها از جمله صنعت برق همواره توسط عوامل مختلفی مورد تهديد بوده و میباشند. با توجه به اينكه زيرساخت برق علاوه بر تامين تغذيه مشتركين عمومی، به عنوان زيرساخت كليه صنايع نيز محسوب میشود، بايد صنعت برق سرويس قابل اطمينانی را ارائه دهد؛ بنابراين تداوم سرويس برقرسانی، تامين و حفظ امنيت و پايايی آن از اهميت ويژهای برخوردار است.
امروزه مخابرات و فناوریهای فناوری اطلاعات در همه سطوح شبكه برق (توليد، انتقال، فوق توزيع، توزيع، مشتركين و بازار برق ) و در همه فعاليتها (كنترل، حفاظت، مانيتورينگ و ...) دارای نقش بسزايی میباشند و عدم كاركرد صحيح و يا امكان حمله به آنها، میتواند در همه سطوح، تهديد بالقوه محسوب شود. خرابیها در شبكه مخابرات و حوزه فناوری اطلاعات در صنعت برق میتواند اثرات مستقيم بر عملكرد سطوح مختلف شبكه قدرت داشته و باعث آسيبپذيریهای دنبالهدار در شبكه قدرت شود. در واقع اين ريسكهای امنيتی میتواند منجر به ضررهای مالی بسياری در شبكه صنعت برق و ساير صنايع شود. يك شكاف امنيتی میتواند آثار مخرب سياسی و اقتصادی را برای دولت، تجارت و شهروندان ايجاد نمايد. اين موضوع صنعت برق را به يك هدف وسوسهانگيز برای حمله سايبری از طرف تروريستها تبديل مینمايد لذا انجام اقدامات امنيتی به منظور جلوگيری از آسيب به زيرساخت استراتژيك برق، لازم و ضروری میباشد.
بر این اساس مرکز توسعه فناوری امنیت اطلاعات، ارتباطات و تجهیزات در صنعت برق با هدف مدیریت تحقیقات حوزه امنیت وزارت نیرو و ارائه راهکارها، برنامهها و سیاستهای توسعه فناوریهای امنيتی با در نظر گرفتن ملاحظات خاص صنعت برق و همچنین جهتدهی و انتخاب روشهای مناسب برای دستیابی به تکنولوژیهای مرتبط، در پژوهشگاه نیرو مشغول به فعالیت میباشد.